17 Şubat 2013 Pazar

KAYSERİ' DE HASTANELER





 Memleket Hastanesi
Fotoğraf: Yaşar Kekilli
Gültepe (Kumtepe) Parkı’nın* ve  Arkeoloji Müzesi’nin* güneyinde iki katlı, çatılı çok güzel bir taş binadır. Zemin katı 1910 yılında tamamlanmıştır. 1910 yılında Kayseri’de çıkarılan ilk Türk gazetesinin( Erciyes*) imtiyaz sahibi ve sorumlu müdürü olan Turanlı Yunus Bekir*, hastanenin yapılışında halktan yardım toplama kampanyasını idare etmiştir. Mutasarrıf Ahmed Muammer Bey’in* himayesinde, hastanenin birinci katı bitirilip hizmete girince de burada bir süre yönetici ve cerrah yardımcısı olarak da görev yapmıştır. Zemin katı 1910 da, birinci katı 1924 yılında tamamlanmış  olan hastane 14 Ekim 1924 tarihinde Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal tarafından “Memleket Hastanesi” olarak hizmete açılmıştır. Açılışta Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal şu konuşmayı yapmıştır.
“Burada çalışan ve çalışacak olan değerli Türk doktorlarının çalışmalarında başarılı olacaklarını, bu yolda milletin sağlık ve iyiliğini esaslı hizmetler yerine getirecek vicdani bir memnuniyet duyacaklarını, bu hizmetlerin yalnız Kayseri halkıyla kısıtlı olmayıp bütün Türk Milletinin ihtiyacı olan kutsal hizmetleri yerine getireceklerinden tamamen emin bulunduklarını ve bundan insanlığı yaratan ve koruyan yüce Allah’ında memnun olacağını” belirterek kurdelelerini  kestiler ve içeri girdiler.
 İlk açılışta 25 yatak kapasitesi, ameliyathanesi ve  doğum salonu bulunmaktadır. 1938 yılı kayıtlarında ise elli yataklı bu hastanede; dâhiliye, hariciye ve röntgen uzmanları bulunduğu, ayrıca bir eczacı, üç hemşire, iki idare memuru ve yirmi bir hizmetlinin görev yaptığı. Askerî hastanenin göz, asabiye ve k.b.b uzmanlarından da faydalanıldığı anlaşılmaktadır. 1943 yılında Devlet Hastanesi hizmete girinceye kadar hizmet veren bu bina, daha sonra uzun zaman amacı dışında tekel deposu olarak kullanılmış ve 1996 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Belediye, yeniden hastane yapılması şartı ile Dedeman gurubuna satmış, onlar da Dr. İsmail Tamer başkanlığındaki Güneş Hastanesine devretmişlerdir. Son olarak da onarım projeleri yapılırken 3 Şubat 1998 günü sebebi bilinmeyen bir yangında tamamen harap olmuş ise de Güneş Gurubu, Acıbadem hastanesi ile ortak olarak eski hastane binasını restore ettirmiş yanına da gayet modern bir hastane binası yaptırmıştır. Günümüzde Acıbadem Hastanesi adıyla sağlık hizmeti vermektedir. 


Devlet  ( T.C. Sağlık Bakanlığı Kayseri Eğitim Ve Araştırma) Hastanesi
 Fotoğraf: Hasan Yüksel

1937 Ağustos ayı içinde Şehir hastanesinin temeli bir törenle atılmıştır. Betonarme binanın Eylül 1939 tarihinde çatısı ve sıvası tamamlanabilmiş ve 29 Ekim 1943 tarihinde inşaat bitirilerek törenle hizmete sokulmuştur. Memleket hastanesi, bu tarih itibarıyla 100  yatak kapasitesi ile bu günkü başhekimlik binası olarak kullanılan binaya taşınmıştır.   1968 yılında inşaatı tamamlanarak hizmete sokulan cerrahi servisler binası ile yatak kapasitesi 560’a kadar yükselmiştir. Bu tarihlerde 17 uzman hekim, 5 sağlık memuru, 6 hemşire, 11 yardımcı hemşire, 6 memur, 108 müstahdem görev yapıyordu. 30-Ocak-1988’ de Kayserili hayırsever Mehmet Akköse’ nin yaptırttığı Nükleer Tıp Merkezi hizmete girmiştir.    Kayserili iş adamları Mehmet, Emin, Yaşar ve Ahmet Hattat tarafından  1990 yılında  inşaatına başlanan ve Mehmet Hattat tarafından tamamlanan “Elmas - Cemal Hattat Hastanesi”  26.11.1998 tarihinde, Kayseri Devlet Hastanesinin bir ünitesi olarak hizmete sokulmuştur. 1998'de Atatürk Sağlık Meslek Lisesinin kapatılmasıyla boşalan  bina da hastane bünyesine dâhil edilmiş ve yatak kapasitesi 700'e çıkartılmıştır. Bu bina, halen fizik tedavi – rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vermektedir. 5283 Sayılı Kanunla SSK Bölge Hastanesi 19 Şubat 2005 tarihi itibariyle Hastaneye dahil edilmiş ve yatak kapasitesi 1045'e çıkmıştır. Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığının 12.12.2005 tarih ve 9759 sayılı kararı ile Kayseri Eğitim Ve Araştırma Hastanesi haline dönüştürüldü.


Nimet Bayraktar Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi
                                                            Fotoğraf: Hasan Yüksel 

Sağlık Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. 03.02. 2006 tarihinde Hüseyin Bayraktar tarafından 2005 yılında yaptırılan binada hizmete açıldı. Hastane’de ağız  diş sağlığı, protez ve çene cerrahisi üzerine birimler hizmet vermektedir.

Geriatri Merkezi
Fotoğraf: Venhar Vural
Devlet Hastanesine bağlı olarak Türkiye’nin ilk Geriatri merkezi 29.04.2005 tarihinde açıldı. Geriatri merkezinde tüm yaş seviyelerine sağlık hizmet verilmekle beraber, kuruluş amacı doğrultusunda özellikle 65 yaş ve üzeri hastalara çok yönlü tedavi ve rehabilitasyon hizmeti doğrultusunda 24 saat 38 yatak ile hastaların yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenmiştir. . Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesine bağlı olarak hizmet vermekte ve bir başhekim yardımcısı tarafından yönetilmektedir. Hastane bünyesinde dahiliye, göz, fizik tedavi ve rehabilitasyon, cildiye, üroloji, ortopedi ve kulak burun boğaz poliklinikleri hizmet vermektedir.

Kayseri Kadın Doğum Ve Hastalıkları Hastanesi
Fotoğraf: Neşe Akbaş
1982 yılında  Devlet Hastanesi Nisaiye Servisi ayrılarak,  bu hastane oluşturuldu. Hastane 70 küvözlü yeni doğan bakım ünitesinin yanı sıra 125 yatak sayısıyla hizmet vermeye başlayan hastanenin yatak sayısı daha sonra 200’e çıkartılmıştır. Hastane’de toplam 32 doktor görev yapmakta olup, kadın doğum ve hastalıkları, çocuk cerrahisi, çocuk hastalıkları, çocuk endokrin, çocuk psikiyatri, çocuk gelişim, çocuk kardiyoloji, menapoz ve gebe eğitimi, diyet poliklinikleri hizmet vermektedir. 

Nuh Naci Yazgan Göğüs Hastalıkları Hastanesi
Fotoğraf: Kayseri.Net.Tr

1950 Yılında hayırsever iş adamı Nuh Naci Yazgan tarafından yaptırıldı.  Bugünkü İl Sağlık Müdürlüğü binasında hizmete açıldı. 1987 yılında Talas yolu üzerinde Travmatoloji Hastanesi olarak inşa edilen  yeni binasına taşındı.

Erciyes Üniversitesi Hastaneleri
                                                           Fotoğraf : Erciyes.edu.tr

Fakültenin temeli 1975 yılında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ile yapılan Protokol ile Kayseri Devlet Hastanesi Cerrahi Bloğunda Hacettepe Üniversitesine bağlı olarak hizmete başlamıştır. İlk kadro 4 Doçent, 23 Öğretim Görevlisi 39 Asistan ve 3 uzmandan oluşturulmuş, ilerleyen yıllarda Kayseri Üniversitesinin kurulmasıyla kurucu Fakültesi olarak Hacettepe Üniversitesinden ayrılmıştır. 22.6.1982 tarih ve 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi adını almıştır. 1978 yılında Talas yolu üzerinde bulunan kampüste okul binalarında hastane hizmeti sunmaya başlamış, daha sonra aşama aşama yapılan Gevher Nesibe hastanesinin 14 katlı binasına taşınmıştır. Bu gün itibariyle hayırseverlerin de yardımıyla yaptırılan 5 ayrı binada değişik kollarda hastane hizmeti sunmaya devam etmektedir. Hastaneler Gevher Nesibe Hastanesi Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji-Onkoloji Hastanesi, Semiha Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi, Yılmaz-Mehmet Öztaşkın Kalp Hastanesi, Mustafa Eraslan ve Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi, Şahinur Dedeman, Kemil iliği Nakli ve Kök Hücre Tedavi Merkezi.

Yukarıda sayılan Kayseri’nin devlet hastaneleri dışında Bünyan, Develi, Felahiye, İncesu, Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı ve Yeşilhisar'da  birer devlet hastanesi bulunmaktadır.  .

Kayseri Şehir Hastanesi
11 Nisan 2011 yılında ihaleye açılarak 10 Eylül 2011 yılında temeli atılan şehir hastanesinin oturum alanı 467.143  m2  dir. 199.855  m2 alan üzerinde temeli atılan hastane toplamda 466 bin m2 kapalı alan ve 281 bin m2 açık alana sahiptir. Türkiye genelinde düşünülen 26 şehir hastanesinden biri olan Kayseri şehir hastanesinin toplam maliyeti 430 milyon Avro olmuştur.  
Ülkemizde hizmete açılan ilk büyük şehir hastanesidir.  Toplam yatak kapasitesi 1837 dir. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen kalite standartları denetiminde, Türkiye’de bulunan Kamu Hastaneleri ve özel hastaneler içerisinde bir ilki gerçekleştirerek tam 100 puanı alan ilk hastane olmuştur. 
Şehir hastanesi,  Kamu Özel İşbirliği (Public-Private Partnership – PPP) modeliyle YDA Group tarafından yapımı gerçekleştirilmiş ve YDA Sağlık şirketi tarafından işletilmektedir. 05.05. 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı hastane Türkiye çapında planlanan şehir hastanelerinin beşincisi olmuştur. Hastane beş yıldızlı otel anlayışında tek kişilik, iki kişilik, tuvaletli, duşlu lüks odalardan oluşmaktadır. Hastane binaları modern ve akıllı teknoloji sistemleri ile donatılmış vaziyettedir.  Hastalar için hemen her şeyin düşünüldüğü ünitede acil durumlarda helikopter ambulansla getirilen hastaların doğrudan ameliyathaneye veya yoğun bakım odalarına alınabilmesine imkân sağlamaktadır. 
Hastanede,
- 245.934 m² Peyzaj Alanı, 
- 43 Ameliyathane 
- 413 Poliklinik,
- 248 Yataklı Yoğun Bakım Odaları,
- 412 Yataklı Kalp ve Damar Hastanesi, 
- 480 Yataklı Genel Hastane, 
- 277 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 
- 200 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 
- 120 Yataklı Psikiyatri Hastanesi, 
- 100 Yataklı YGAP(Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri) Hastanesi
- 18 Yataklı Yanık Merkez Kütle,
- 3200 Araçlık Kapalı Otopark  
- 100 Araçlık Açık Otopark
- Heliped (Acil Helikopter Pisti)
Mevcuttur.

Adres: Şeker Mah. Molu Cad. Kocasinan / Kayseri
Telefon : 0352 315 77 00 - 01 - 02




Kayseri Özel Hastaneleri:
Acıbadem Kayseri Hastanesi
Fotoğraf: Acıbadem Hastanesi

Nato Caddesi üzerinde Tekel Deposu olarak kullanılan eski Memleket Hastanesi, Acıbadem Sağlık Hizmetleri  ve Tic. A.Ş tarafından  restore ettirildikten sonra hemen  yanına ek bir hizmet  binası yaptırılarak 19.03.2009 tarihinde özel hastane olarak hizmete sunulmuştur. Tüm branşlarda 89 yatak kapasitesi ile hizmet vermekle beraber Onkoloji dalında da hizmet vermektedir.

Anakalp Hastanesi:
                                                             Fotoğraf: Hasan Yüksel

2007 yılında Hastane Caddesinde kuruldu. Kurucuları: Mustafa Kırman, Burhanettin Kıranatlı, Göksel Bahadır’dır. Özellikle kalp hastalıkları yanında Acil branşında 26 yatak kapasitesi ile hizmet sunmakta olan özel hastane 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra kapatılmıştır.

Magnet Hastanesi (Avrupa Hastanesi)
                                                                 Fotoğraf: Hasan Yüksel     

2008 yılında kuruldu. Gevher Nesibe Mahallesinde bulunmaktadır. Kurucuları:  Erol Bedir, Mehmet Dönmez, Zahide Genç, İbrahim Demir, Zeliha Göktaş, Muzaffer Yılmaz, Erdal Mert, Özhan İnce, Veli İnce, Mehmet Soysaraç, Ahmet Sarıalp, Ümit Demirci, Veli Özer, Berat Balcı, Ali Nihat Erdoğan, Haziran Yalçınkaya’ dır. Hemen hemen tüm branşlarda hizmet vermektedir. Yatak kapasitesi 78’dir. 2013 yılında Ankara'lı iş adamları tarafından alınarak adı değiştirilmiştir. Şimdi Magnet hastanesi adı altında hizmet vermektedir. Magnet Ankarada 2011 yılında Kayserili Bir Ailenin kızı olan Dr. Feride Kibaroğlu tarafından kurulmuştur. 2019 tarihinde Dünyam hastanesine satışı yapılarak kapatılmıştır. Şu anda System Hastanesi olarak işletilmektedir. 

Dental Park Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
                                                          Fotoğraf: Dental Park Kayseri

Mustafa Latifoğlu, Sedat Dağlıoğlu, Duran Tekin, Fatih Ulubaş, M. Akif Türkmen, M. Vehbi Candan tarafından 2007 yılında kurulan merkez Atatürk Bulvarı (Hastane Caddesi) üzerinde hizmet vermektedir.

Dr. Seyfi Şahin Kulak Burun Boğaz Merkezi
                                                      Fotoğraf: Seyfi Şahin K.B.B. Merkezi

2007 yılında Atatürk Bulvarı (Hastane Caddesi) üzerinde kurulmuştur. Kurucuları Seyfi Şahin, Mehmet İlhan Şahin ve Seyit Soykarafakılı’dır. KBB, Göz  ve Acil branşlarında  hizmet vermektedir. Hastane 2014 yılından sonra Maya Göz hastanesi ile birleştirilerek kapatılmıştır.

Erciyes Hastanesi 
                                                            Fotoğraf: Erciyes Hastanesi

İlk olarak 2001 yılında Özel Güven Tıp Merkezi olarak Hastane Caddesinde kurulmuştur. 2005 tarihinde Talas Caddesi üzerinde yaptırılan yeni binasına taşınarak Erciyes Hastanesi adını almıştır. 49 yatak kapasitelidir. Kurucuları: Rakip Turan, Mehmet Gemici, Orkun Anadut, Remzi Uğraş, Zerrin Gezgin, Halil Saraçoğlu, Salih Keleş’tir   Hastane Erciyes Kartal Hastanesi ile birleştirildiği için 2016 yılından sonra kapatılmıştır. Bina Lazer Göz Merkezi olarak hizmet vermektedir.  

Erciyes Kartal Hastanesi
                                                                   Fotoğraf: Hasan Yüksel 

2011 yılında Taceddin-i Veli Mahallesinde hizmete girmiştir. Kurucuları Rakip Turan, Günay Küçük, Erdal Karaca, Ergün Özkul’dur. Genel branşlarda  61 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. 2014 yılında ek bina inşaatı başlamıştır.

Güneş Hastanesi
                                                                Fotoğraf: Hasan Yüksel 

1994 tarihinde Düvenönü’nde kuruldu. Daha sonra İnönü Bulvarında yeni binasına taşınmıştır.  Kurucuları: İsmail Tamer, Hüseyin Darçın, Ömer Akbeyaz, Kübra Darçın, Sevil Kaya Sarıpınar, Fikret Erdal ‘dır. Hastane 2010 yılı itibarı ile Kayseri Şeker Fabrikası bünyesine geçmiştir. Genel branşlarda 25 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. 2014 yılında kapanmıştır.

Hacettepe Fizik Tedavi Merkezi
2006 yılında Atatürk Bulvarı (Hastane Caddesi) üzerinde kurulmuştur. Kurucuları, Mehmet Ünal, Doğan Boylu, Cihan Ünal, Gamze Endirlik, Nejlet Özoğlu’dur. Fizik tedavi ve rehablitasyon branşında hizmet vermektedir. Merkez, 15 Temmuz 2016 Darbe girişiminden sonra kapatılmıştır.

Hüma Kadın Hastalıkları Ve Doğum Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi
                                                               Fotoğraf: Hüma Hastanesi

2004 tarihinde kiçikapı’da kuruldu. Daha sonra Kartal mevkiindeki yeni binasına taşınmıştır.  Kurucusu: Erşad Batmaz’ dır. Kadın doğum ve hastalıkları ile çocuk hastalıkları branşlarında  29 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. 2014 yılında Tüp bebek hizmetine başlamıştır.

İbni Sina Hastanesi  
                                                  Fotoğraf: Türkiye Sağlık Turizm Rehberi

1993 tarihinde Gökkuşağı İbni sina Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde kuruldu. Kayseri’nin ilk kurulan özel hastanelerinden biridir. Daha sonraki yıllarda Düvenönü şubesini açmış, Yoğunburç mevkiine yeni binasını yaptırarak iki ayrı yerde hizmet sunmaya devam etmiş. Düvenönü’ndeki şubesini 2012 yılında kapatmıştır. İlhan Demiryılmaz yönetiminde genel branşlarda ve 19 yatak kapasitesi ile Yoğunburç’taki binasında hizmet vermeye  devam etmektedir.



Kayseri Göz  Hastanesi
                                                        Fotoğraf: Hasan Yüksel 

2002 tarihinde Özel Kayseri Lazer Merkezi olarak kuruldu. 2004 tarihinde Özel Kayseri Göz Merkezi adını alarak Sahabiye Mahallesin’de  hizmete devam eden hastane, Taceddin-i Veli Mahallesinde kendi binasını yaptırarak 2011 yılında buraya taşınmıştır. Kurucusu Fatih İnan ve Kenan Uğurlu’dur. Göz hastalıkları yanında Acil branşında 25 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. 15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminden sora kapatılan merkez, devlet hastanesine bağlı olarak hizmet yürütmüş olup, 2018 tarihinden sonra burada bulunan göz hastanesi kapatılmıştır. Şu anda Kayseri Devlet Hastanesine bağlı uygulama merkezi olarak hizmet vermekte.

Kızılay Hastanesi (Türkiye Tekstil Sanayii ve İşverenleri Sendikası Kızılay Hastanesi)
                                                         Fotoğraf: Muammer Budak

2007 Yılında Taceddin-i Veli Mahallesi’ndeki yeni binasında, Özel Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Kızılay Hastanesi olarak  hizmet vermeye başladı. Yeni bina faaliyete geçmeden önce uzun yıllar Millet Caddesinde Kızılay Sağlık Merkezi olarak poliklinik  hizmeti verdi. Şu anda tam teşekküllü bir hastane olarak genel branşlarda 45 yatak kapasitesi ile faaliyet göstermektedir

Kayseri Maya Göz Merkezi
                                                           Fotoğraf: TrHastane.com

2005 yılında Taceddin-i Veli Mahallesinde kurulmuştur. Kurucuları, Sait Hafiz Mutlu ve Ziya Alp Köse’dir. Talas Caddesi üzerinde yeni binasını yaptırmış olup Mart 2012 tarihi itibari ile burada hizmetine devam etmektedir.

Melikgazi Hastanesi
                                                          Fotoğraf: Özgür Sabanlıoğlu 

Melikgazi sağlık Vakfına bağlı olarak 1997 yılında hizmete girdi. Hastane binasını hayırsever Ahmet Çeşmebaşı yaptırdı. Genel branşlarda 49 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir.

Dünyam Hastanesi (Modern Dünya Hastanesi)
                                                              Fotoğraf: TRhastane.com

2011 yılında Hacı Saki Mahallesi’nde kurulmuştur. Moderin Dünya Hastanesi adı altında hizmet vermeye başlamıştır. Kurucuları Avrupa hastanesi ile aynıdır. Tüm branşlarda 144 yatak kapasitesi ile  hizmet vermektedir. 2014 yılında adını Dünyam Hastanesi olarak değiştirmiştir. 

Ömür Hastanesi
                                                              Fotoğraf: Hasan Yüksel 

1963 tarihinde kuruldu. Kurucuları: Salih Gazioğlu, Mehmet Ali Kayacık, Erdal Mutlu, Servet Doğan, Orhan Behret, Fikret Gözübüyük, Ömer Çelikoyar, Nihat Cankatan, Mehmet Biberci, Ahmet Atalay’dır.  2011 yılında Örnek Evler Mahallesi’nde hizmet vermekte olduğu eski binasının yanına çok katlı yeni bina yaptırılmış olup burada genel branşlarda hizmetine devam etmiş olup eski binası yıktırılmıştır. Ekim 2012 itibariyle Türkiye genelinde hizmet veren Memorial Sağlık Grubuna devredilmiştir.

Sevgi Hastanesi (MEDICAL PALACE)
                                                       Fotoğraf: S. Burhanettin Akbaş

2004 tarihinde Melikgazi Mahallesi’nde kurulmuştur. Kurucu ortakları Kınaş Yapı Endüstri  A.Ş., Özdörtler, Aksoy Otomotiv, Özdamarlar, Lassa Aksoy Otomotiv, Kılıçkaya Hukuk Bürosu ve Hastane Doktorları’dır. 45 Yatak kapasitesi ile tüm branşlarda hizmet vermektedir. Hastane adını 2015 yılından sonra Medical Palace olarak değiştirmiştir. Halk arasında halen Sevgi Hastanesi olarak bilinmektedir.

Tekden Hastanesi
                                                              Fotoğraf: Hasan Yüksel 

2002 yılında Kemal Tekden, Nihat Tekden, Mehmet Hasbülbül, Rasim Ünal ve Ahmet Şahin tarafından Düvenönü’nde kurulmuştur. 2006 tarihinde Gevher Nesibe Mahallesinde bulunan yeni binasına taşındı. Aynı zamanda Denizli’de de bir şubesi bulunmaktadır. 142 yatak kapasitesi ile tüm branşlarda hizmet vermektedir.

Uzmandent Diş Merkezi
  Fotoğraf: Uzman Dent


Kayseri Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak 2006 yılında 17 ortaklı bir şirket olarak İlk Uzmadent Diş Merkezi adıyla Atatürk Bulvarı (hastane Caddesi) üzerinde bulunan bir binada hizmete başlamıştır. Tacettin Veli Mahallesi, Tacettin Veli Bulvarı üzerinde bulunan yeni binalarının bitmesi üzerine daha sonra buraya taşınmıştır. Merkez burada Uzman Diş Hastanesi olarak faaliyetine devam etmektedir. 

Kayseri Memorial Hastanesi
                                                                Fotoğraf: Hasan Yüksel 

1963 yılında kurulan Ömür hastanesi yeni binasını yaptırdıktan sonra hastaneyi Ekim 2012 itibariyle Türkiye genelinde hizmet veren Memorial Sağlık Grubuna devredilmiştir.Hastane Kayseri Memorial Hastanesi olarak hizmet sunmaya devam etmektedir.

System Hospital

2019 yılında burada faaliyet gösteren Magnet Hastanesinin, Dünyam Hastanesi ortakları tarafından satın alınmasıyla 10 Haziran 2019 yılında faaliyete geçmiştir. Bir çok branşta hizmet vermektedir.  


HASAN YÜKSEL

Hiç yorum yok: