24 Haziran 2014 Salı

MUZAFFER OFLAZ

Muzaffer Oflaz

1947 yılında Kayseri ili, Bünyan ilçesine bağlı Karadayı (yeni adı KARATAY) köyünde doğdu, Karadayı Köyü İlkokulu, Bünyan Ortaokulu ve 1966 yılında Kayseri Lisesini bitirdi. 1967 yılında girdiği Yıldız D.M.M.A. İnşaat bölümünden 1972 yılında mezun oldu. Bir İnşaat firmasında işe başladı ve aynı ve aynı yıl Adalet Partisi İstanbul Merkez Gençlik Kolu Başkanı oldu. Bu görevlerine 1975 yılı temmuz ayına kadar devam etti. 1975 yılında kısa devre yedek subay olarak askerlik görevini tamamladı. Askerlik dönüşü 1972'de kurmuş olduğu inşaat şirketi ile devlet taahhüt işleri alarak iş hayatına başladı. 1976 yılında Türk Mühendisler Birliği yöneticiliğine seçildi, 1980 yılına kadar bu görevde bulundu. 1980 yılında Türk İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası yönetimine seçildi. Bu görevini de 2000 yılı sonuna kadar Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan olarak 20 yıl devam ettirdi. Halen Onursal Genel Başkan .1990 yılında İstanbul Eğitim Vakfı yönetimine seçildi ve Başkan oldu. 1992 yılında Beylerbeyi Spor Kulübü Başkanı oldu. 1994 yılında Kayseri Spor Kulübünde ve İstanbul Kayserililer Derneğinde Başkan Vekili olarak görev aldı. 1999 yılında Kartal Spor Kulübünde Başkan Yardımcılığı yaptı.                                              
  Halen İstanbul Eğitim Vakfı Başkanlığı görevini yürüten Oflaz  bir dönem Kayserililer Derneği İstanbul Başkanlığı (TÜMKAYDER) görevini yürüttü. Tim-Se Danışma Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. GS Spor Kulübü Kongre üyeliği, Çengelköy Spor Kulübü, Beylerbeyi Spor Kulübü, Kartal Spor Kulübü, Kayseri Spor Kulübü, Sipahi Ocağı , Kalamış Yelken Kulübü, Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü, ayrıca Fazilet Kolejleri Okul Aile Birliği Başkanlığı yapmıştır.
Doğduğu köyünü  unutmayan Oflaz  2002 yılında kendi adına, projesi kendi tarafından çizilen ve yapımını da üstlendiği bir okulu  köyüne bağışlanmıştır.  İnşaat, Eğitim, Sağlık, Turizm ve Oflaz Vakfı da dahil dokuz şirketin sahibi evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Hiç yorum yok: