17 Temmuz 2014 Perşembe

MUSTAFA AKÇAKAYA

Dr. Mustafa AKÇAKAYA  (1953-       )

1953 yılında Bünyan İlçesi Akmescit Kasabasında doğdu. İlkokulu kasabada bitirdikten sonra 1966-1972 yılları arasında Mimarsinan İlköğretmen Okulunu ve 1972-1978 yılları arasında da Atatürk Ünüversitesi Erzurum Tıp Fakültesini bitirdi. 27 Şubat 1979 yılında Yahyalı Hükümet Tabibliğine atandı. 1980 yılı Eylül ayında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde İç Hastalıkları ihtisasına başladı. 

1984 yılı sonunda ihtisası tamamlayarak İç Hastalıkları Uzmanı olarak ve mecburi hizmet kapsamında Malatya İli Arapgir İlçesi Devlet Hastanesine atandı. Burada 3,5 yıl kadar İç Hastalıkları Uzmanı ve Baştabib olarak görev yaptı. İlaveten burada bir yıl kadar Kaymakamlığa vekalet etti. Daha sonra Bünyan Devlet Hastanesine atandı. Burada da 6 ay kadar İç Hastalıkları Uzmanı ve Baştabib olarak görev yaptı. Bünyan Devlet Hastanesinde çalışırken 1989 yılı Nisan celbi ile askerlik görevine başladı. İki ay Samsun’da Sıhhiye Okulu’ndan sonra çekilen kur’a ile Çorlu Askeri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanlığına, askerlik görevi sonrası da 1990 yılı Eylül ayında Kayseri Devlet Hastanesine atandı. 
Emekli olduğu 2007 yılı Temmuz ayına kadar bu hastanede İç Hastalıkları Uzmanı ve Baştabip Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süre içinde aralıklı olarak Baştabipliğe vekâlet etti. İdari ve tıbbi görevlerine ilaveten Bilgi İşlem Merkezi ve Bilgisayar Otomasyon Sisteminin kuruluş ve yapılanmasında bulundu. 1995 – 2000 yılları arasında değişik zamanlarda Kayseri Tabib Odası Yönetim Kurulu ve Onur Kurulu Üyelikleri ile 3 yıl süre ile Tabib Odası Başkanlığında bulundu. 

Akçakaya, Emekli olduğu 2007 Temmuz ayını takiben Özel Ömür Hastanesinde göreve başladı. Ömür Hastanesinin kapanması ile sırasıyla Dünya Hastanesi, Erciyes Hastanesi ve Özel Güneş Dahiliye Uzmanlığı görevinde bulundu. Bir süre Emel-Mehmet Tarman Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yaptıktan sonra 2016 yılında Halen 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Devlet hastanesine dönüştürülerek Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredilen Seyyid Burhaneddin Binasında başhekimlik görevini yürütmektedir.

Hasan Yüksel.

Hiç yorum yok: