19 Ağustos 2014 Salı

ELİF BOZKURT TANDOĞAN


05.10.1972 yılında Kayseri’nin Bünyan İlçesinde doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini Bünyan’da tamamladı ve 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinin Kamu Yönetimi Bölümünden birincilikle mezun oldu.  İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak 1994 yılında Kayseri de Kaymakam adayı olarak göreve başlamış 3 yıllık staj programının ardından Adana – Saimbeyli Kaymakamlığı , Kars Susuz Kaymakamlığı, Kars Vali Yardımcılığı, Nevşehir Hacıbektaş Kaymakamlığı görevinde bulunmuş olup, 25 Temmuz 2007 tarihinden beride Kırıkkale İli Bahşili İlçesi Kaymakamlığı görevini yürütmektedir. Türkiye'nin 2006 başı itibariyle mevcut 22 kadın kaymakamından biridir

16 yıldır Mülki İdare Amiri olarak görev yapmakta olup, 30.11.2009 tarihinde 1. sınıf Mülki İdare Amirliğine yükselmiştir. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim dalında Yüksek Lisans yapmış olup, İngilizce bilmektedir.  Tandoğan, kadın olmanın sorun yaratmadığını belirterek, "Avantajları bile var. Vatandaş devlet dairesiyle ilişkilerinde daha seviyeli oluyor. Kadın kaymakamların daha başarılı olduğunu duyuyoruz" demektedir.

Evli ve 2 çocuk sahibi olup, eşi Derviş TANDOĞAN Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmaktadır

16 Ağustos 2014 Cumartesi

ADEM AKÇAYAYA

Prof. Dr. Adem AKÇAKAYA


1966 yılında Kayseri Bünyan ilçesi Akmescit kasabasında doğdu. Babası, Akmescit ( Zerezek ) Kasabasından Asık Yanık Umman olarak bilinen Ömer Akçakaya’dır.  İlkokulu Akmescit’te  okuduktan sonra, ortaokulu Ankara, Liseyi İstanbul Şehremini Lisesinde bitirdi.

1990 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi ihtisasını yaptı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde Endoskopi ve ERCP eğitimi aldı. Yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Bioistatistik ve Demografi Yüksek lisans, Beykent Üniversitesi Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi alanında yüksek lisans, Erasmus Üniversitesinde laparoskopik canlı böbrek nakli kursu, Yale Üniversitesinde transplantasyon merkezinde transplantasyon eğitimi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde böbrek transplantasyonu eğitimi, Mayo Klinikte endosonografi eğitimlerimi tamamladı.

2005 yılında Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma hastanesinde başasistanlık, 2007 yılında Genel Cerrahi Doçenti oldu. 2008 yılında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde genel cerrahi klinik şefliği yaptı. 2009 -2010 yılları arasında  Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1.Genel Cerrahi Klinik Şefliği yaptı. 2003-2005 yılları arasında Vakıf Gureba EAH başhekim yardımcılığı, 2005-2008 yılları arasında  Eğitimden Sorumlu İstanbul İl sağlık müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2008'de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesi başhekimliği yaptı. Aynı zamanda Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2.genel cerrahi klinik şefliği görevini de yürüttü. 2012 yılından itibaren Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Uluslar arası hakemli dergilerde birçok makalesi ve uluslararası  bilimsel toplantılarda ve kitaplarda sunduğu bildirileri vardır.  Ayrıca Birçok bilimsel kurumlarda üyelikleri bulunmaktadır.

5 Ağustos 2014 Salı

DR NİLGÜN SÖNMEZ ACAR


NİLGÜN SÖNMEZ ACAR
Dr. Nilgün Sönmez Acar 10 Ocak 1957 yılında Kayseri’nin Bünyan ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kayseri’de, Orta ve lise öğrenimini Çamlıhemşin-Rize ve Maraş’ta tamamladı. 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp öğrenimine başladı. Aynı fakülteden 30 Haziran 1980 de mezun oldu. 1980 tarihinde Çankırı Çerkeş Sağlık Ocağı tabipliğine atandı.07.08.1980 tarihinde halen S.B. Ankara Dahiliye Klinik Şef Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Dr. Yaşar Acar ile evlendi.  18 Mayıs 1983’de de Ankara Merkez Hükümet tabipliğine atandı.
12.12. 1983’de Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nde ihtisasına başladı. Aynı klinikten, 29.01.1988 yılında enfeksiyon hastalıkları klinik mikrobiyoloji uzmanı olarak mezun oldu. 08.04. 1988 yılında Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde başasistan olarak atandı.
 1991 tarihinde yapılan şef yardımcılığı sınavını kazanarak 1991 tarihinde Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji bölümüne şef yardımcısı olarak atandı. 1998 yılında yapılan şeflik sınavını kazanarak 10 Kasım 1998 tarihinde yine aynı kliniğine şef olarak atandı. Aralık 2002 tarihine kadar bu görevini devam ettirmiştir. Sürdürdüğü bu görev de Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde görev yapmakta olan beş mikrobiyoloji şefinden biri idi.
Türkiye Kan Merkezleri ve Transfüzyon Derneği'nin kurucu üyeliğini de yapmıştır.  Kan bankacılığı ile ilgili çalışmalarına başasistanlığı sırasında başlamıştır. Kısa sürede S.B Ankara Hastanesi Kan merkezi’nin immünohematolojik test yöntemlerini ve sayısını genişleterek şef yardımcılığı döneminde çok sayıda kan merkezi’nin antikor tarama ve tanımlama testlerini gönderdiği referans bir kan merkezine dönüştürdü.
Baş asistanlığı sırasında labotatuvarda çalışma standardizasyonunu sağlamak amacıyla oluşturduğu protokoller “SOP” lar olarak karşımıza çıktı ve vazgeçemediği ilgi alanını oluşturdu.
1995 yılında  Türkiye Kan Merkezleri ve Transfüzyon Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer almıştır.  Derneğin kuruluşundan vefat ettiği güne kadar derneğin yönetim kurulu üyeliğini sürdürdü. Türkiye Kızılay Derneği çalışanlarının eğitimi ile ilgili Sağlık bakanlığı ve KMTD’nin içinde bulunduğu kurs organizasyonunda hem eğitmenlik, hem editörlük, hem de danışmanlık yapmıştır.  KMDT’nin Sağlık Bakanlığı ile 1997 yılında başlayan ve birlikte yürütülen 5 kursun da düzenleme kurulu üyeliğini yapmıştı. Bu kurslarda 7 önemli konuşma yapmış, toplam 13 bildiri sunmuş ve aynı zamanda 3 kursun editörlüğünü de üstlenmiştir. Derneğin Damla isimli bülteninde yayınlanmış 4 güzel eseri vardır. Ülkemizde ki kan bankacılarının kalite ve standart konuları ile tanışması onun sayesinde oldu. Bu konuda tüm laboratuar, kan merkezleri ve transfüzyon tıbbi uygulamalarının uluslar arası kalite standarlarında yürütülmesi için gerekli alt yapının oluşturulmasını ve çalışmaların devamlılığını sağladı.
ABO kan grup sisteminde subgruplar, irregüller antikorlar gibi bir çok kavramı Türkiye’de kan bankacılığında ilk kullanan ve yerleştiren kişilerden biri oldu.
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü kan ve kan ürünleri bilimsel komisyonunda, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Laboratuvar Kitleri İnceleme Komisyonunda yıllarca danışmanlık görevini yürüttü.
Türkiye Kızılay Derneğinde uzun süre gönüllü danışmanlık hizmeti verdi. Son olarak kan hizmetlerinin reorganizasyonu projesinin planlanmasına öncülük etti.
Yayınlanmış “Mikrobiyolojik İncelemeler Rehberi” ve “S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Laboratuvarları Test Rehberi” isimli iki kitabı ve üç kitap bölümü bulunmaktadır. Konusu ile ilgili çok sayıda ulusal kongrede panel, sempozyum ve konferans konuşmacısı olmuştur. Yetmişi yerli, dördü yabancı dergilerde olmak üzere toplam 74 bilimsel yazısı yayımlanmıştır. 67’si yurt içi, 11’i yurt dışı kongrelerde olmak üzere toplam 78 bildirisi bulunmaktadır.
 Dr. Nilgün Sönmez Acar     2 Aralık 2002 Salı günü geçirdiği  kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Vefat ettikten sonra TKMTD tarafından adına geleneksel olarak  Dr. Nilgün Sönmez Acar Kongre Bildiri ödülleri verilmektedir.