29 Mayıs 2016 Pazar

SAİM DELİGÖZ


1951 yılında Kayseri ili Pınarbaşı ilçesi Gültepe Köyünde doğdu. İlk okulu köyünde okudu.
1969-1970 Eğitim -Öğretim yılında Pazarören Mimarsinan İlköğretmen Okulu’ndan mezun oldu.
Öğretmenlik mesleği içinde uzun yıllar idareciliklerde bulundu.
1990 yılında Kayseri Melikgazi Halk Eğitimi Merkezine müdür yardımcısı olarak atandı. Bu görevinde uzun yıllar müdür baş yardımcılığı görevini yürüttü.
Öğrencilik yıllarında şiir yazmaya başladı.Şiirlerini Kayseri Ülker Gazetesinde yayınladı.1975 yılında Türk halk oyunları üzerinde araştırmalara başladı.
1995-1996 yıllarında Kayseri Başak TV. de Folkrumuzun İçinden adlı bir belgesel  programımın yapımcılığını yaptı. Araştırmalarını dergi ve gazetelerde yayınladı.
Araştırmalarını Hasan Yüksel ve Rahmetli oğlu Bilgehan Deligöz’le berber KAYSERİ HALK OYUNLARI KÖY SEYİRLİK OYUNLARI, GİYİM KUŞAM adlı eserle ölümsüzleştirdiler. Aksiyon dergisinden Ülkü Akagündüz le Avşar Ağıtları üzerinde kısa bir çalışma yürüttü.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ansiklopedisi ve 80 İlde Kültür ve Şehir Kayseri adlı kitapta yazıları yayımlandı.
2007-2008yılı AVŞAR ELLERİ adlı bilimsel derginin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.Türk kültürüne gönül veren Saim Deligöz Türk Folkloru üzerinde araştırmalarına devam etmektedir. Resim ve güzel yazı (hat) yazmayı seven. Bağlama ve mandolin çalmayı çok sevmesi yanında avcılığını da ihmal etmemiştir.Uzman bir arıcı olan Saim Deligöz zaman zaman  arıcılık kursları da vererek Türk ekonomisine katkıda bulunmaktadır.
Evli ve 4 çocu babası olan Saim DELİGÖZ’ün1998 yılına “SAHRADA BİR GONCA AÇTI” adlı basılı bir  şiir kitabı bulunmaktadır.

Hiç yorum yok: