16 Haziran 2016 Perşembe

ÖMER TURGUT ELER



Ocak 1950 de Bünyan'da doğdu. Babası İbrahimbey Mahallesinden Memduh Ağa  ve annesi Bürüngüzlü Refika Hanımdır. 1956 yılında Çağlayan İlkokulunda öğrenime başladı. Bünyan Ortaokuluna devam ederek 1964 yılında mezun oldu. O tarihlerde Bünyan’da lise olmadığından Kayseri Lisesinde öğrenimine devam etti.3 yıllık lise hayatı boyunca Lise pansiyonunda kaldı. İlk, orta ve lise tahsil hayatı başarılı geçti. Bütün dönemlerde takdir belgeleri aldı. 1967 yılında Kayseri Lisesini derece ile bitirdi.  

Eler, Kayseri lisesinden mezun olduktan sonra üniversite sınavlarına girdi. Sınav sonucunda İstanbul Çapa Tıp Fakültesini kazandı ve kayıt yaptırdı. Doktor olma arzusu İstanbul Teknik Üniversitesini kazanmasıyla son buldu. Tıp Fakültesinden kaydını alarak İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesinde başladı. 5 yıllık üniversite hayatı boyunca Çapa'daki Kayseri Talebe Yurdunda kaldı. Üniversite tahsilini 1972 yılında tamamlayarak Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

Eler okul hayatından hemen sonra iş hayatına atıldı. İlk işine Aralık 1972 de Kütahya Azot Sanayiinde başladı.  Türkiye'nin en büyük gübre üretim tesisinde 18 ay çalıştıktan sonra askerlik hizmeti için ayrıldı. Balıkesir Ordu Donatım Okulunda  4 ay eğitim yaptı. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Harekâtı sırasında Balıkesir'de idi. Eğitimi tamamladıktan sonra Kayseri Hava İkmal Merkezinde bir yıl Müh. Asteğmen olarak görev yaptı ve Teğmen rütbesiyle terhis oldu.

Ağustos  1975 de İskenderun Demir Çelik İşletmelerinde işe başladı. Burada bir yıl çalıştıktan sonra Samsun’da bulunan Karadeniz Bakır İşletmelerine geçti. 9 Ağustos 1976 da Kimya Müh. Mualla Yılmaz ile evlendi. Eşi ile birlikte 1979 yılına kadar burada çalıştılar. Aile büyümüş ve daha iyi iş imkânları araştırılmaya başlanmıştı.  Buradan  Türkiye Şişe Cam Fabrikalarına bağlı Mersin'de bulunan Soda Sanayii AŞ ne geçti. Soda Fabrikasında ve bu şirkete bağlı Kromsan Fabrikasında üst kademe yöneticiliği yaptı.35 yıllık meslek hayatı boyunca büyük üretim tesislerinde hizmet vermenin mutluluğu içerisinde 2007 yılında emekli oldu. 30 yıl Mersin'de yaşadı. Emeklilik yaşantısını İstanbul'da devam ettirmek istedi.  

Halen İstanbul Kadıköy’de ikamet etmekte olan Eler’in 1977 doğumlu Şebnem ve 1979 doğumlu Refika Didem adında iki kız evladı vardır    Kızlarından Şebnem Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliğini bitirdi. Amerika’da mastır yaptı. Evli bir erkek çocuğu sahibi, eşi ile birlikte Silikon Vadisinde çalışmaktadır. İkinci kızı Refika Didem Boğaziçi Üniversitesi Kimya Fakültesini bitirdi. Amerika’da mastır yaptı. İki yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye döndü. Şu anda Siemens’te çalışmaktadır.

Hasan YÜKSEL

Hiç yorum yok: