3 Aralık 2016 Cumartesi

ŞERİF SÜMER EROL


1945 yılında Halit (Dayıbey) ve Kadriye Erol çiftinin yedi çocuğundan üçüncüsü olarak Bünyan’da dünyaya geldi. 1951 yılında Bünyan Çağlayan İlkokulunda ilk eğitimine başladı. Ortaokul eğitimine yine Bünyan’da Bünyan Ortaokulunda devam etti. O dönemde Bünyan’da lise olmadığı için liseye Kayseri Lisesinde devam etti.  1963-1964 döneminde buradan mezun oldu.

Erol’un çocukluğunun ve gençliğinin büyük bir bölümü liseden mezun oluncaya kadar Bünyan’da ve çok sevdiği Şeşe bağlarında geçmişti. Üzüm gilemada toplayıp pekmez kaynatmak o zamanlar en çok sevdiği işlerdendi.  Bağa gittiği zaman zamanının birçoğunu Şeşe bağlarında bulunan Haftlar mevkiinde bağa gelen arkadaşları ile geçirir, topladığı alıçları arkadaşlarına dağıtmayı çok severdi.
 
1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı.   1971 yılında kazandığı bu okuldan mezun oldu. Mezun olduktan sonra 1973 yılına kadar Kayseri’de avukatlık stajı yaptı. 1973 yılında Avukatlık Ruhsatını alarak fiilen Avukatlık yapmaya hak kazandı.  1974 yılında her genç gibi askerlik görevini yerine getirmek için askerlik başvurusunda bulundu ve askerliğini Artvin’de SSCB sınırında yaptı. O dönemde kendisiyle birlikte asker olan arkadaşlarının birçoğu Kıbrıs görevi nedeniyle şehit oldu. Askerlikten sonra tekrar Kayseri’ye dönerek Avukatlık görevini icra etmeye başladı. 1978 yılında Eczacı Sema hanım ile hayatını birleştirdi. 1999 yılında bir ömür boyu aynı yastığa başını koyduğu hayat arkadaşını kaybetti.  Şerif Sümer Erol 1973 yılından beri halen Kayseri’de Ağır Ceza Avukatı olarak çalışmaktadır.

Erol, 1980 yılı öncesinde Disk’e bağlı beş sendikanın avukatlığını yürüttü. 1993-1995 Yılları arasında SHP il başkanlığı yaptı. 1992-1994 yılları arasında Kocasinan Belediyesi Başkan Vekilliği görevini yürüttü.  Yine bu tarihler arasında SHP Kocasinan Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 1995 Yılında CHP Kayseri Milletvekili Adayı oldu.  

Erol iki evlat sahibi olup, oğlu Halit Erdem Erol Yüksek Bilgisayar Mühendisi olup halen Erciyes Üniversitesi Rektörlük Bilgi İşlem Merkezi’nde çalışmaktadır. Kızı Özlem Mıhçıokur Yüksek Kimyager olup doktora yapmaktadır.

Hasan Yüksel.

Hiç yorum yok: