17 Şubat 2017 Cuma

MUSTAFA YILDIRIM ARAR


DR. MUSTAFA YILDIRIM ARAR  (1939-2013)

İbrahimbey Mahallesin Konaklı sülalesinden Emin ve Hatice Arar çiftinin 4. çocuğu olarak 1939 yılında dünyaya geldi.  1946 yılında Çağlayan İlkokulu’nda ilk eğitimine başladı.  Ortaokul eğitimini Bünyan'da tamamladı. Lise eğitimini ise Sivas'ta tamamladı. 1960-1967 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimi alarak doktorluk eğitimini tamamladı. İhtisas eğitimini de tamamlayarak 1973 yılında dâhiliye uzmanı oldu.

1967 yılında Ayla Hanımla evlendi ve bu evlilikten Okan adında bir oğlu oldu. Oğlu Doç. Dr. Okan Arar şuan da üroloji uzmanı olarak İstanbul'da görev yapmaktadır. Mustafa Yıldırım Arar uzun yıllar İstanbul'da Küçükmustafapaşa ve Fatih semtinde özel muayenehanesinde hizmet vermiştir.

Mustafa Yıldırım Arar ailesine, akrabalarına ve tüm Bünyanlılara sevgi dolu, fedakâr bir yaşam sürmüştür. Bayramlarda ve tatillerinde mutlaka Bünyan'ı ziyaret ederdi. Bu ziyaretlerinin birinde babasının bir sözü ile Bünyan’a her gelişinde tatil yapmaya değil,  hizmet etmeye gelirdi. Eş, dost ve hemşehrilerini karşılık beklemeden muayene eder gelirken yanında getirdiği ilaçları da karşılıksız ihtiyacı olanlara verirdi.  Bundan büyük mutluluk duyardı. Fedakârlığı herkesçe bilinirdi. Ailesi ve Bünyan sevgisinden sonra en büyük tutkusu Fenerbahçeydi.
Mustafa Yıldırım Arar emekli olduktan sonra Bodrum'a yerleşmişti. Ömrünün son yıllarını TEMA Vakfıyla iş birliği yaparak kendini ağaç dikmeye adadı. Bugün Bünyan-Pınarbaşı mevkiinde kendi emekleriyle oluşturduğu fidanlığa adı verilmiştir.

Arar, 13 Mayıs 2013 tarihinde Bodrum'da hayatını kaybetmiştir. Çok sevdiği Bünyan'da aile kabristanına defnedilmiştir.  Mekânı cennet olsun.  

Hasan Yüksel

Hiç yorum yok: