12 Nisan 2017 Çarşamba

OSMAN ALKAN (1950 - )


1950 yılında Salih ve Meliha çiftinin 2. Çocukları olarak İbrahim Bey Mahallesinde (Konak) dünyaya geldi. İlk eğitimine 1957 yılında Çağlayan İlkokulu’nda başladı. 1962 yılında buradan mezun olduktan sonra aynı yıl içerisinde Bünyan Ortaokuluna devam etti. Bünyan Ortaokulundan sonra,Kayseri Lisesine başlayan Alkan buradan 1970 yılında mezun oldu.  Alkan 1960 ve 1970 döneminde Bünyan’ın Konak Mahallesinde aklı yetkin en aşağı 10 – 15 yaşıtı veya kendisinden büyük-küçük arkadaşları ile çocukluklarını ve gençliklerini içlerine sindire sindire yaşayan bir neslin gençleri olarak yetişti.  Alkan Liseden mezun olduktan sonra girdiği sınavlar sonucunda başarı elde ederek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okumaya hak kazandı. 

1976 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Kayseri’ye dönerek avukatlık stajına başladı. Stajını Turgut Çiçek ve Sümer Erol’un yanında yaptıktan sonra, 1977 yılının Eylül ayında avukatlık ruhsatını almaya hak kazandı. Aynı yılın Aralık ayının 15’inde yapılan belediye seçimlerinin hemen sonrasında askerlik görevini yapmak üzere askerlik şubesine müracaat etti. Bünyanlı hemşerileri Hüseyin Dağaşan, Şaban Güner ve diğer iki arkadaşı ile birlikte Ankara’da girdiği sınavlar neticesinde başarı elde etti ve Yedek subay oldu.  15 gün sonra Balıkesir Personel Okulu’nda yedek subay eğitimi aldıktan sonra Asteğmen olarak Bingöl Solhan Askerlik Şubesi Başkanlığı’na vekil olarak tayin edildi. 14 ay burada askerlik yaptı. Askerliğinin son iki ayını teğmen olarak tamamladı.

Osman Alkan 1981 yılının Ağustos ayında hayatını Avukat Nahide hanımla birleştirdi.  Evlilikten sonra 1982 yılında serbest avukatlığa başladı ve kendisine avukatlık bürosu açtı. Halen avukatlığını sürdürmektedir.

Alkan İki evlat sahibidir. Çocuklarından Ufuk Salih Konya Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü mezunu, Osman Nuri, Hukuk Fakültesi mezunu olup 1.5 yıldır Avukatlık yapmaktadır.  

Hasan Yüksel. 

Hiç yorum yok: