4 Mart 2018 Pazar

EGE ARAR (1996 - )


1996 yılında ailesinin görevi  nedeniyle bulundukları Adana'da dünyaya gelmiştir. Bünyan'ın Konaklı ailesinden merhum Nafiz Arara'ın torunu olup, babası  makine Mühendisi Tarık Neşet Arar, Annesi Dr. Füsun Arar'dır.  Eğitimine 2002 yılında Adana Çağ kolejinde başlamıştır. 2007 yılında buradan mezun olduktan sonra Tarsus Amerikan Koleji'ne geçerek orta öğretimine devam etmiş olup buradan da 2010 yılında mezun olmuştur. Yüksek öğretimine  İstanbul Aydın Üniversitesi'nde devam etmektedir.

Basketbol hayatına ilk okul çağında başlamıştır. İlk ve orta okul yıllarında okul basketbol takımlarında başarılı sezonlar geçirmiştir.  Aynı yıl 2.07 cm boyu ile  Galatasaray kulübünün  açmış olduğu basketbol seçmelerine katılmış  ve seçilen tek oyuncu olarak ciddi anlamdaki basketbol kariyeri başlamıştır. Bu vesileyle ailesinin desteği ile İstanbul'a taşınılmış ve lise öğremine de burada Doğa Kolejinde devam etmiştir. Eğitimi ile birlikte Galatasaray kulübünde önce yıldız takımında daha sonra genç takımında basketbol kariyerine devam etmiştir.  Galatasaray takımında iyi bir lider ve şutör olarak kendini ortaya koymuş ,  boyunun uzunluğunun yanında ayaklarının çabuk olması savunmada çok büyük avantaj sağlıyor. olması ve sıçrarken zamanlaması çok iyi olması, bu yüzden blok ve ribaund ortalamalarının  güzelliği ile dikkat çekmiştir.

Bu süreç  federasyon yetkililerinin de dikkatini çekerek önce yıldız milli takımı ve daha sonra genç milli takıma kabul edilmiş ve bu takımların önemli bir parçası haline gelmiştir. Milli takım ile 2012 ve 2014 yıllarında Avrupa şampiyonluğu , 2015 yılında dünya üçüncülüğü ve yine 2015 yılında Avrupa üçüncülüğü madalyalarını kazanmıştır. Galatasaray genç takımında 2014 yılındaki son senesinde kulübünde 25 yıl sonra gelen ilk İstanbul şampiyonluğu ve Türkiye 3. lüğü kazandırmakta önemli rol oynayarak o yıl Türkiye'nin en iyi pivotu ödülüne layık görülmüştür. Bu gelen başarılar sonrası altyapıdan profesyonelliğe geçerek Galatasaray basketbol A takımına kabul edilmiş olup, halen Galatasaray ve A milli takımda oynamaktadır.
Hasan Yüksel.

Hiç yorum yok: