1 Mart 2018 Perşembe

FUAT GÜLDAL (1956 - 2018)



1956 yılında Kayseri’nin Bünyan İlçesi Cami-i Cedit Mahallesinden makine Mühendisi Ömer Lütfi Güldal ve Kayseri eski bayındırlık il müdürlerinden Darsiyak’lı Mehmet Ali Polatkan’ın ablası, Neriman Güldal’ın evlatları olarak Kayseri’de dünyaya geldi. Bünyan'ın tanınmış simalarından Fuat Ağanın torunudur.


Çocukluğu babasının işi nedeniyle Bünyan dışında geçti. Lise öğrenimini 1974 yılında Ankara TED Kolejinde tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesine bağlı Kayseri Gevher Nesibe Tıp Fakültesi'nde öğrenimine başladı. Dönemin şartlarından dolayı öğrenimini yarım bırakan Güldal, Ege Üniversitesinin, okullarına devam edemeyen öğrencileri kabul etmesiyle yarım kalan öğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam ettirdi. Buradan 1982 yılında mezun oldu. 1989 yılında da İzmir Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde Radyoloji İhtisasını tamamladı.


1995 yılına kadar çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştıktan sonra, İzmir Alsancak’ta Barış Tıbbi Görüntüleme Merkezini kurdu. Meslektaşı Prof. Dr. Azize Dilek Güldal hanımla evli olan Fuat Güldal vefat edene kadar kendi iş yerinde çalışmıştır.


Güldal, Çakıl adında bir kız evladı ve Ömercan adında bir oğlan evladı sahibidir.

Hasan Yüksel

Hiç yorum yok: