18 Şubat 2014 Salı

RECAİ DORUK

RECAİ DORUK

Recai Doruk, baba tarafından Necip çavuşun ve anne tarafından gardiyanların Muhittin Öztekin’in torunu olup, rahmetli Mustafa ve Hatice Doruk’un oğlu olarak 8 Nisan 1968 tarihinde Bünyan’da doğmuştur. Çocukluk yılları ilkokula başlayana kadar babasının işi nedeniyle Bünyan ve Diyarbakır’da geceleri süt yerine “mantı, mantı istiyorum” diye ağlayarak geçmiştir. 1973 yılında kız kardeşi Reyhan Arzu’nun doğumu ile dört kişilik çekirdek aileleri oluşan Recai Doruk ilkokulu, Bünyan Namık Kemal ilkokulunda sayın öğretmeni Türkan Çetin tarafından; ortaokulu da Bünyan Lisesi orta bölümünde kıymetli öğretmenlerinin katkılarıyla tamamlamıştır.

1982 yılında Kuleli Askeri Lisesi sınavını kazanarak askerlik hayatına başlayan Recai Doruk, 1986 yılında Hava Harp Okuluna girmiş ve 1990 yılında Teğmen rütbesiyle mezun olmuştur. Takiben pilotaj eğitimini tamamlayarak ilk görev yeri olan Merzifon’a atanmıştır. Ağırlıklı olarak F-16 olmak üzere birçok uçakta binlerce saat başarılı uçuşlar gerçekleştirmiştir. Daha sonra Akademi sınavını kazanarak 1999-2001 yıllarında İstanbul’da Harp Akademileri Komutanlığında eğitimini tamamlayarak Kurmay Üsteğmen olarak Hava Kuvvetleri Karargâhına NATO ve Milli Tatbikatlar Plan Subayı olarak atanmıştır. Takip eden yıllarda Balıkesir’de Filo Komutanlığı ve Konya’da Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Komutanlıkları yaptı.Recai Doruk Silahlı Kuvvetlerden 2010 yılında kurmay Albay olarak emekli olmuştur.

Halen Antalya’da sivil bir havayolu şirketinde çalışan Recai Doruk Özen hanım ile evli olup, Dorukhan (17) ve Mert Can (13) isminde iki oğlu vardır.

Hiç yorum yok: