29 Nisan 2015 Çarşamba







BÜNYAN CEZAEVİ GÖRÜNTÜLERİ







9 Nisan 2015 Perşembe

BÜN-DER 2008



1969 yılında H.Bekir Demircan tarafından Esnaf ve Sanatkarlar odası kanununa göre kurulmuş ve Hizmet sunmuş olan bünyanlılar derneği.

5 Nisan 2015 Pazar

KURT DERESİ VE ŞELALESİ

Kayseri'nin merkezinde, gözden uzakta kalmış bir yerde, yüzyıllarca akarak derin bir vadi oluşturmuş bir dere. Adının o bölgede yaşayan halk  tarafından "Kurt Deresi" olduğu söyleniyor. Dere ve vadi Mimarsinan ile Toki Demokrasi mahallesinin bulunduğu yerde yer almakta. Dereyi izleyip derin kayalık vadiye girdikçe küçük bir şelalenin oluşmuş olduğu görülüyor. Yaklaşık 5 - 6 metre yüksekliğinde. Dere kış ve bahar aylarında yoğun bir şekilde akmakta fakat yazı çok cılız bir hale gelmektedir. Suyun Erciyes dağından eriyen kar sularından ve o bölgede bulunan bir kaç kaynaktan geldiği söyleniyor. Bu yerin keşfedilmemiş olmasının bir sebebi bu iken bir sebebi de vadiye giden yolun üzerinde derenin iki tarafında ağılların olması ve köpekler nedeniyle buraya fazla kişinin yaklaşamaması olabilir.

Bu bölgenin ikinci bir özelliği ise bu vadinin hemen paralelinde bulunan ikinci vadinin çok eski bir yerleşim yeri olması. Vadinin yüksek kesiminde çok eski zamanlarda oyulmuş olduğu belli olan yapılar ve derin mağaralar ile bu yapılara doğru çıkan antik olduğu belli olan taş döşeme bir yol yer almaktadır. Yöre halkı burada bulunan mağaraların çok derin olduğunu ve mağaralar içinde bulunan yollar olduğunu fakat nereye çıktığı hakkında da fazla bir bilgi verememektedirler.


KURT DERESİ

KURT DERESİ ŞELALESİ



 KURT DERESİ


 KURT DERESİ VADİ GİRİŞİ







 KURT DERESİ VADİSİ

 KURT DERESİ VADİSİ


 KURT DERESİ ŞELALESİ








 KURT DERESİ VADİSİNDEN TOKİ DEMOKRASİ MAHALLESİ

 KUYU
 KUYUYA DOLAN SULAR
 KUYU BAŞI
 KURT DERESİ VADİSİNDE BULUNAN AĞIL
 YENİ DOĞMUŞ KUZULAR
 YENİ DOĞMUŞ ÇEBİŞ


 KURT DERESİ YAKININDA BULUNAN İNLER
 VADİ ÜZERİNDE BULUNAN DÜZLÜK

 VADİ ÜZERİNDE BULUNAN DÜZLÜKTEKİ SULAR

 VADİDE OTLAYAN KOYUNLAR

 KURT DERESİ VADİSİNİN PARALELİNDE BULUNAN DİĞER VADİDEKİ TARİHİ DOKULAR
 KURT DERESİ VADİSİNİN PARALELİNDE BULUNAN DİĞER VADİDEKİ TARİHİ DOKULAR
 KURT DERESİ VADİSİNİN PARALELİNDE BULUNAN DİĞER VADİDEKİ TARİHİ DOKULAR





 TARİHİ DÖŞEME YOL