29 Eylül 2019 Pazar

MEHMET BOZKURT (…..- 1964)


Nüfus ve kimlik bilgisi olmadığı için tam olarak ne zaman doğduğu bilinmiyor.  19. Yüzyılın son çeyreğinde Bünyan Cami-i Kebir mahallesinde dünyaya geldiği söylenmektedir. Hayatının büyük bir kısmı Bünyan’ da geçmiştir.

60 yaşın üstünde ki birçok Bünyanlının çok iyi tanıdığı Bozkurt, Hoca Baba ve Sadizade lakabıyla da tanınmaktadır.  Belli bir yaşa kadar Bünyan’da yaşadıktan sonra Medrese eğitimi almak için Kayseri’ ye geldi. Yerleştiği medrese de iyi bir Kur’an eğitimi aldı ve Arapça okuma yazma öğrendi.  Türkçe konuşmasına rağmen Türkçe yazmayı öğrenemedi.  Bünyan’a döndükten sonra evlilik hayatına adım attı.  Bu evlilikten bir kızı oldu. Evlendikten sonra çiftçilikle uğraştı.

Cami-i Kebir Camiinin hemen yanında bulunan evinde Cami-i Kebir, Cami-i Cedit ve Aşağı Mahalleden gelen birçok çocuğa Kur’an öğretti ve dini konularda ders verdi.  Sabah namazı sorası evine gelen bütün çocuklara ve gençlere kapısını açtı. Verdiği eğitimden sonra günün geri kalanını bahçe işleriyle uğraşarak geçiren Bozkurt, günün hangi saatinde olursa olsun kendisinden eğitim almak isteyenleri de geri çevirmedi. Verdiği eğitimin dışında kendisine şifa aramak için gelen birçok insanı kapısından çevirmedi. Onlara dertleri konusunda muskalar yazarak dertlerine deva oldu.   Yaptığı bu hayır işlerini hiç kimseden karşılık beklemeden yapmıştır.  Sürekli bindiği eşeğine bile Allah’ın yarattığı hayvana eziyet olmasın diye kimi zaman yanında yürüyerek yol almıştır.  İnsanlara yardım etmeyi seven Bozkurt bahçesine dahi giderken yanına kendisine yetecek rızıktan daha fazlasını alarak giderdi. Bu kadar fazla yiyeceği ne yapacağını soranlara da  “Allah’ın işi belli olmaz” diyerek bağında bahçesinde çalışanları veya yoldan geçen insanları doyurmayı severdi. 

Bozkurt İlk eşini kaybettikten bir süre sonra ikinci hanımı bergüzar hanım ile evlendi.  Bu eşinden de bir oğlu oldu. 1964 yılında Bünyan’ da vefat etti.
Hasan Yüksel

24 Eylül 2019 Salı

BÜNYAN SİVAS YOL AYRIMI KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI

Bünyan Sivas yol ayrımı kavşak çalışması devam ediyor. Uzun bir süredir çok yavaş yürüyen kavşak çalışması, seçimlerden sonra hız kazandı. 2018 yılı şubat ayında 13 Milyon 978 bin liraya ihale edilen köprülü kavşağın 2019 yılı haziran ayında bitirilmesi bekleniyordu. Kavşağın kış girmeden bitirilmesi amaçlanıyor. 


AHMET FATİH GÖKDAĞ



1953 İstanbul doğumludur. İlk  ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı (1970). Yüksek öğrenim için geldiği İstanbul’da “Hareket/Dergâh” camiası  ile tanıştı bu sayede memur olarak başladığı Film Arşivinde ki işinden ayrılarak  Dergâh Kitapçılıkta  çalışmaya  başladı (1975).

Yüksek öğrenimini İstanbul İTİA  Maliye ve Muhasebe Yüksek Okulunda tamamladı (1978). Ezel Erverdi ve Cahit Çollak ile birlikte Ülke Yayın Haber Şirketi’nin kuruluşunda bulundu (1982). Askerlik sonrası  Ülke Kitabevi’nin Ankara şubesini çalıştırmak üzere Ankara’ya geldi (1983). Ülke Yayınları olarak ilk ve orta öğrenim için ders kitapları hazırlıklarının içinde oldu (1987-2005).

Ülke Yayınevi’nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi adına hazırlamaya başlamış olduğu (2007) Kayseri Ansiklopedisi’nin yayın hazırlık ve koordinatörlüğünü yürütmektedir. İlk yazıları Hareket Dergisinde daha sonra Ülke Dergisinde yer aldı.

Gökdağ, evli üç çocuk babasıdır.