21 Kasım 2019 Perşembe

YAVUZ SELİM DEMİRAĞ


15 Ocak 1958 yılında Ankara’ da doğmuş olup, baba tarafından Kayserilidir ve nüfusu Kayserinin Talas ilçesine kayıtlıdır. İlkokulu ve ortaokulu Ankara Yenimahalle Demetevler de tamamlamıştır. 1978 yılında Kuleli Askeri Lisesine girmiştir. Buradan mezun olduktan sonra Kara Harp Okuluna devam etti ve kendi deyişiyle, 1980 ihtilalinden sonra ülkücü olduğu için 1985 yılında okuldan atıldı.   
Çeşitli denemelerden sonra yükseköğrenimini yurt dışında tamamlayabildi. Askeri okullarda yaşadığı tecrübeler ve gözlemleri sonucunda gazeteci olma yolunda adımlar attı. İlk olarak gazeteciliğe haftalık-aylık dergilerde başladı. Birçok konuda araştırmalarda bulundu. Yeni Düşünce, Ortadoğu, Tercüman, Günaydın gazetelerinde yazarlık ve yöneticilik yaptı.

Birçok televizyonda program yaptı. Halk Tv’de  “Nihat Genç Konuşuyor” adlı Programın sunuculuğunu yapan Demirağ, Sky Tv’ de Serdar Akinan, Art Tv’ de Lale Şıvgın ve Nihat Genç ile programlar yaparken yine dönem dönem,  Kanal 6, Yeniçağ TV,  Avrasya TV, Halk TV ve Ulusal Kanal’da da programlar hazırladı. Çok sayıda kitabın editörlüğünü üstlendi. Turan Tutuldu (1994), Darbe ve İnfaz (2009), Teğmen Çelebi (2011), TSK'ya İndirilen Darbe: Dijital Terör (2012), İmamların Öcü (2015) adlı kitapları yayınlandı. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve üniversitelerden çok sayıda "Yılın Gazetecisi, Televizyoncusu" ödülleri aldı. İmamların Öcü adlı eseri Türk Cumhuriyetlerinde Rusça, Özbekçe, Azerbaycan, Kırgız ve Kazak Türkçesiyle basıldı. 

11 Mayıs 2019 yılında, Demirağ Ankara Yenimahalle’de evinin önünde tanımadığı kişilerin sopalı saldırısına uğradı. Kanlar içinde GATA'ya kaldırıldı ve günlerce tedavi gördü. 2014 yılında Nazilli'de bir konferansa konuşmacı olarak davet edildi. Bir soru dokunulmazlıklarla ilgiliydi. Konuşması sivil iki polis tarafından kameraya alındı. Hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Demirağ, Ankara'da ifade verdi. Gıyabında yargılandı ve Cumhurbaşkanı'na hakaretten 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Lale Demirağ ile evli olan Demirağ, halen Yeniçağ gazetesinde günlük yazılarına devam ederken, Türkiyem TV’de yöneticilik ve tartışma programları yapmaktadır. 


Hiç yorum yok: