8 Nisan 2014 Salı

Dr. MEHMET CAĞALOĞLU

Dr. Mehmet Cağaloğlu (1950- 2008)


Dr.Mehmet CAĞALOĞLU 01.01.1950 tarihinde Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Büyük Tuzhisar kasabasında doğdu. İlkokul eğitimini doğdu köyde aldı. Ortaokul ve Lise eğitimini Kayseri Lisesi’nde tamamladı.
1968 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve İzmir’e gelerek eğitimine başladı. Bir daha bu şehirden hiç ayrılmadı.Üniversite yıllarında siyasi görüşünü beyan etmekten ve savunmaktan asla çekinmedi. Zamanın Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisinde görev aldı. CKMP’nin 8-9 Şubat 1969 tarihlerinde, parti isminin Milliyetçi Hareket Partisi ve ambleminin Üç Hilal olarak kabul edildiği, Olağanüstü Büyük Kongresi’ne katıldı. İzmir’e döndüğünde onu zorlu günler bekliyordu. Ne varki o ve arkadaşları bu zorlu dönemi alınlarının akıyla geçmeyi başardı.Üniversite yıllarının son döneminde ileride hayatını birleştireceği Çiçek Hanım ile tanıştı. 1976 yılında 2 sene gecikmeli olarak Tıp fakültesindeki eğitimini tamamladı.
Tıp eğitiminin ardından, henüz Eczacılık Fakültesinde okuyan Çiçek Hanım ile evlendi. Askerlik görevini yerine getirdiği sıralarda 11.02.1977′de bir erkek evlat sahibi oldu ve adını Çağrı koydu.
1978 yılında askerlik hizmetini tamamlamasının ardında İzmir’in Urla ilçesine Hükümet Tabibi olarak atandı. İlk başlarda çok büyük sıkıntılar yaşadı. Onu Urlada birçok kimse kabullenmedi, şüphe ile yaklaştı. Ancak içinde burulsa da herkese güler yüzle yaklaştı. Kimseyi geri çevirmedi, ayırım yapmadan herkese yardımına koştu. Bu sıcak samimi tavrı, kendisinin insanlarca sevilmesini ve güvenilmesini sağladı.
Gün geçtikçe Urla’ya daha çok alıştı. Ayrılmayı düşünmez oldu. Güzel günler sürüyordu. 12.09.1983 tarihinde kızına kavuştu. Adını belki doktor olur diye Çare Koydu. Hayat her zaman kolay değildi. Bu dönemde çeşitli zorluklar yaşadı. Ama yılmadı. Ailesi ile birlikte tüm bu zorlukları aştı.
20 ağustos 2007 günü göğsünde bir süredir hissettiği ve spordan ötürü olduğunu düşündüğü ağrılar için Urla devlet hastanesinde göğüs filmi çektirdi. Doktor arkadaşı filme baktığında dona kaldı ve kendisine bir şey söyleyemedi. Kendi filme baktı aslında o an ne olduğunu anlamıştı. Eve geldi ve durumu eşi ve oğluyla paylaştı. Ancak çok sağlıklı olan görüntüsünden dolayı kimse bunu yakıştıramadı. Ertesi gün İzmir göğüs hastanesine gittiğnde Akciğer kanseri teşhisi kondu. Sonucu öğrendiğinde tüm aile şok yaşadı. Güçlü durmaya çalışıyor ve çevresindekileri teselli ediyordu. Ama kim bilir içinde neler yaşıyordu. Öğlen olmuştu. Herkesi yemeğe götürdü Orada bir doktor olarak hastalığın ciddiyetini ve neler yapılabileceğini ailesine anlattı. 15 gün sonra oğlunun düğününü yaptı. Bu bir arada oldukları ve güldükleri son gündü. Tedaviler başladı. Ancak sonuç alınamadı. Kemoterapiden saçları döküldü ama asla kel olmadı, o güzel bıyıkları hiç bozulmadı. Zayıfladı ama bitkin düşmedi. Çok dayandı ancak 11.05.2008 sabaha karşı fenalaştı. Yanında eşi, oğlu ve eşinin kardeşi vardı. Şuuru kapandı. Kalbi bir kez durdu ama tekrar çalıştı. Çünkü eksik olan bir şeyler vardı. O bir Müslüman’dı ve hayatını bir Müslüman olarak son vermek istiyordu. Oğlu bunu anladı. Elini tuttu diğer elini babasının kalbinin üstüne koydu. Kalp atışlarını hissedebiliyordu. Önce duasını okudu sonra Kelime-i Şahadet getirdi. Son harf oğlunun dudaklarından çıktığında kalbi durdu ve bir daha atmadı. Urla halkı kendisini cenazesinde yalnız bırakmadı. Büyük bir kalabalık onu uğurladı. İzmir Urla’da 20 Ocak 2013 günü adına bir park açılmıştır.

Kaynak:  mehmet.cagaloglu.tk/gallery  ve  bunyan38.blogspot.com.tr adresinden alıntıdır



Hiç yorum yok: