11 Ocak 2015 Pazar


Prof.Dr.Sezgin ÇELİK

 (Yıldız Teknik Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü) 
(Bünyan, Camiikebir Mahallesi, Saatçiler Sülalesindendir.)

Babasının işi gereği 1972 yılında Rotterdam(Hollanda) doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladı.1991 yılında Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü kazandı ve 1995 yılında mezun oldu. Aynı yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1998 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans, 2003 yılında 35. Madde kapsamında Anadolu Üniversite’nde doktora eğitimini tamamladı.
2004 yılında Palermo Üniversitesi Natural Products Laboratory’dan aldığı davet üzerine 3 ay süreyle İtalya’da bulundu.
 2007 yılında Kırıkkale Üniversite’nde yardımcı doçent, 2009 yılı Ocak ayında ise Doçent oldu.
Kolon Kanseri Konusunda yayınlanan makalelerine TÜBİTAK tarafından Ulusal Patent desteği verilmiştir. Birçok basın ve televizyon kuruluşlarında haberleri yayınlanmıştır. TÜBİTAK’tan akademik performans teşvik ödülü, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi yayın birincisi ödüllerini aldı. Önlisans, lisans ve yüksek lisans düzeylerinde 20 adet derse girmiştir.Birçok yüksek lisans ve doktora yeterlilik ve savunmalarında görev almıştır.
Bilimsel alanda tamamı yurtdışında yayınlanmış 60 adet Uluslararası hakemli makale  (31 adet SCI) , 1 adet ulusal makale, 2 adet uluslararası ve 2 adet ulusal kitap bölümü, 20 adet uluslar arası bildirisi,7 adet ulusal bildirisi bulunmaktadır. 4 projede çalışmış olup, TÜBİTAK tarafından desteklenen bir projede yürütücü olarak görev yapmış ve 2012 yılında başarıyla tamamlamıştır. Uluslararası makalelerine 400 Science Citiation Index atıf (2014 Aralık itibariyle) bulunmaktadır.
Ulusal alanda yerel yönetimlere ve üst düzey bürokratları AB projeleri yazımı ve proje döngüsü konularında özel seminerler vermekte ve danışmanlıklar yapmakta, ayrıca İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimliği Eğiticisi olarak görev yapmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde Eğiticilerin Eğitimi proğramlarında görev aldı.
2007-2008 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 yılından itibaren Güzel Sanatlar Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği,  Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlköğretim Bölümü Başkanı görevlerini (2012 yılına kadar) yapmıştır. 2013 Ağustos ayında Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’de göreve başlamış olup, 2014 yılında Profesör oldu.Genel Biyoloji Anabilim Dalı başkanı olarak  görevini sürdürmektedir.

Evli ve Ülkü ve Gökçe adlı iki kız çocuk babasıdır. 

Hiç yorum yok: