14 Eylül 2015 Pazartesi

MEHMET OLCAY



Dr. MEHMET OLCAY (1949 - )
1949 Yılı Şubat ayında Bünyan’da doğdu, Babası Edamağanın torunu Ali, annesi Kamerin Osmanın kızı Ayşe’dir. 1956’da Çağlayan İlkokuluna başladı. 4. Sınıfa kadar burada okuyan Olcay, 4-5’inci sınıfa Namık Kemal İlkokulunda devam etti ve İlkokulu burada bitirdi. 1962’de Bünyan Ortaokuluna devam edip mezun oldu. Liseye İstanbul Kabataş Lisesinde başlayan Olcay, birinci ve ikinci sınıfı burada okuduktan sonra Kayseri'ye döndü. 3. Sınıfı 1967 yılında Kayseri lisesinde tamamladı.

Liseyi tamamladıktan sonra her liselinin yaşadığı zorlu imtihan olan Üniversite giriş sınavlarına girerek 1967 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesini kazandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Yüksek Okullar Komutanlığı hesabına bu komutanlığın yurtlarında kalarak Teğmen rütbesi ile 1973 yılı 14 Haziranda İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl içerisinde yeni bir hayata adım atarak Hanife hanım ile evlilik yaptı. Mezuniyetten sonra bir yıl Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisinde staj eğitimi aldı. Daha sonra kura ile üsteğmen rütbesiyle Erzincan 59. Topçu Er Eğitim Tugayı Sağlık Şubesinde 3 yıl görev aldı. Burada görev yaparken 2 yılın sonunda girdiği ihtisas imtihanını kazanarak 1977 yılında Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi 2. Dahiliye Kliniğinde ihtisasa başladı. 1981 Haziranında ihtisasını tamamladı. İhtisasa başladığı yıllarda askerlik Şube yoklamaları ile kura ile dört ay Erzurum ve Ağrı’da görev yaptı. Yine ihtisas sırasında, 1979 yılında dört ay süre ile Kıbrıs 28. Motorlu Piyade Tümen Sağlık Şube Müdürü olarak görev yaptı.

İhtisasını tamamladıktan sonra rahmetli anne ve babasının isteği ile Kayseri’ye tayinini istedi. Tayinin çok zor olmasına rağmen K.K.K Nurettin Ersin Paşa'nın kabul etmesiyle 1981 yılında Kayseri Askeri Hastanesine tayin oldu. 1990 yılında Askeri Hastane Hava İkmal Merkezinin içine taşınınca buradaki görevinden istifa ederek nisan 1990 yılında Sağlık Bakanlığının bünyesine geçti. 1999 yılına kadar Düzce Devlet Hastanesi iç hastalıklar polikliniğinde görev yaptı. Aynı zamanda burada 1993 yılından sonra hemodiyaliz merkezinin şefliğini yaptı. 1999 yılında meydana gelen büyük deprem sonrasında buradaki görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Aynı yıl Mersin Devlet Hastanesine tayin oldu. Burada İç hastalıkları uzmanı olarak 2008 yılına kadar görev yaptı. Aynı zamanda yine burada Diyaliz uzmanlığında bulundu. 2008 yılından bu yana Mersin’de özel diyaliz merkezlerinde halen bu görevini sürdürmektedir.

Olcay, memleket hasretiyle Bünyan’da dededen kalma arazi üzerine 2012 yılında bir ev yaptırarak, yaz aylarını burada geçirmeye başladı. Burada geçirdiği zamanlarda yine Mersine giderek hastalarına gerekli olan tedaviyi vermektedir. Olcay'ın Ayşegül (1974) , Yasemin(1983) ve Gökçe(1986) adında üç kızı bulunmaktadır. Ayşegül Açık Öğretimi Tamamladı, Yasemin Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Yüksek Mühendisliğini tamamladı, küçük kızı Gökçe Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur.

Hiç yorum yok: