19 Ekim 2017 Perşembe

SEZER ORTADAĞ


15 Şubat 1983’te Ayhan ve Meliha çiftinin ilk evladı olarak Bünyan’ın Fatih mahallesinde dünyaya geldi. İlkokula 1990 yılında Şükrü Malaz İlkokulunda başladı. Daha sonra Ahmet Baldöktü ilkokulunda devam etti. Babasının işi gereği buradan da ayrılarak Bünyan Cumhuriyet İlkokulu’nda ilk eğitimini tamamladı. Fatih İlköğretim Okulu’nda ortaokulu bitirdikten sonra Bünyan Sağlık Meslek Lisesi’nde öğrenimine devam etti.

2005 ‘te Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında katıldığı il geneli Musiki Cemiyeti Ses yarışmasında, Bünyan yöresi “Yarim İstanbul’u Mesken mi Tuttun” türküsüyle birinci oldu. Üniversite hayatı boyunca pek çok tiyatro oyununda rol alıp, birçok konser ve etkinlikte de solist olarak sahne aldı. 2014 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

          İlk görev yeri olarak altı ay kadar Mardin Savur’da çalıştıktan sonra 2006 yılında Bingöl ili Adaklı ilçesinde görevine devam etti. 2007 yılında Askerlik görevini, Öğretmen Asteğmen olarak Burdur ve Bingöl illerinde yaptı. Askerliğini tamamladıktan sonra tekrar görevine dönen Ortadağ,  2008 yılında Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, resmi kayıtlara göre ilçenin ilk bağlama kursunu açtı.

        2010 yılında Kocaeli Çayırova’ da çalışmaya başladı. 2011 yılında hayatını Vildan hanımla birleştirdi. Aynı yıl beş ülkenin katılımıyla gerçekleşen Comenius (Erasmus) Projesi’nde koordinatör öğretmen olarak görev aldı. Görev yaptığı okullarda bağlama ve gitar kursları vermeye devam etti. “Ritm Gitar Metodu” adında bir kitap hazırladı.  Bir öğrencisinin hayalinden hareketle, tamamı ilkokul öğrencilerinden oluşan ve Türkiye’nin en küçük yaş ortalamasına sahip “Minik Notalar” adında bir müzik grubu kurdu. Her öğrencinin en az iki enstrüman çalabildiği gurupla birlikte birçok platformda sahne alıp etkinliklere katıldı. Bu başarıları bir çok yerel ve ulusal basında haber oldu.

       Halen, Çayırova Mehmet Akif İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görevine devam etmekte, sanat ve müziği vazgeçilmez olarak görmektedir.

Ortadağ, 4 yaşında Ahmet Kerem adında evlat sahibidir.

Hasan Yüksel

Hiç yorum yok: