Kayseri Mutfağının en zengin ürünlerinin olduğu bir ilçemiz de Bünyan'dır. Bünyan Mutfak Kültüründe unutulmaya yüz tutmuş bir yemeğimiz var. Karadeniz kültüründe meşhur olan fasulye turşusundan yapılan fasulye kavurması gibi turşudan yapılan yemeğimiz. Bünyan'da tandır ekmeğinin çok yapıldığı bir dönemde bayatlamaya yüz tutan ekmekleri değerlendirmek için yapılan bu yemek aynı zamanda tasarruf amaçlıdır. Pezik, Bünyanlıların bacak turşusu dediği turşunun kavrulup doğranmış ekmeklerin üzerine dökülmesi ile yapılan maya hoş bir yemektir. Soralım şimdi bu yemeği kimler biliyor.
19 Nisan 2020 Pazar
SİLİMSİ
Kayseri Mutfağının en zengin ürünlerinin olduğu bir ilçemiz de Bünyan'dır. Bünyan Mutfak Kültüründe unutulmaya yüz tutmuş bir yemeğimiz var. Karadeniz kültüründe meşhur olan fasulye turşusundan yapılan fasulye kavurması gibi turşudan yapılan yemeğimiz. Bünyan'da tandır ekmeğinin çok yapıldığı bir dönemde bayatlamaya yüz tutan ekmekleri değerlendirmek için yapılan bu yemek aynı zamanda tasarruf amaçlıdır. Pezik, Bünyanlıların bacak turşusu dediği turşunun kavrulup doğranmış ekmeklerin üzerine dökülmesi ile yapılan maya hoş bir yemektir. Soralım şimdi bu yemeği kimler biliyor.
Etiketler:
Bacak Turşusu,
Bünyan,
Bünyan Mutfağı,
Hasan Yüksel,
Karadeniz,
Kayseri Mutfağı,
Pazı,
Pezik,
Silimsi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder