5 Ocak 2016 Salı

MEHMET ERDAL MUTLU



MEHMET ERDAL MUTLU (1946 - ….)

2.2.1946 yılında Lütfiye ve Mehmet Tevfik Mutlunun beş çocuğundan dördüncüsü olarak Bünyan’da dünyaya geldi.  Babası öğretmen olduğu için erken yaşta 1951 yılında 1. İlkokul da (Çağlayan) okumaya başladı. İlkokulu 1957’de bitiren Mutlu Bünyan Ortaokulu’nu 1960’ta bitirdi. Aynı yıl Kayseri Lisesinde okula başlayan Mutlu bu okuldan 1963 yılında mezun oldu.

Üniversite hayatına İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp fakültesinde başladı. 1970 yılında buradan mezun olduktan sonra altı ay Kayseri SSK hastanesinde pratisyen hekim olarak görev yaptı.  1970-1971 yılları arasında Hatay Kırıkhan’da askerlik görevini ifa etti. Askerlik görevinden hemen sonra tekrar Kayseri SSK hastanesindeki görevine dönerek burada altı ay hizmet verdi. 1972 yılında Milli Eğitim Bakanlığının vasıtası ile İhtisas yapmak üzere Almanya’ya gitti.  Bochum şehrinde bulunan Almanya’nın en büyük Üniversitelerinden biri olan Ruhr Üniversitesi’nde uzmanlık için eğitime başladı.  On yıl Almanya’da kalan Mutlu burada Genel Cerrahi eğitimini tamamlayarak uzmanlığa hak kazanmıştır.  Bu sırada marjinal ülserlerin selektif  proksimal vagotomi yöntemi ile tedavisi konusunda çalışmaları olmuştur. Genel Cerrahi eğitiminden sonra bir süre Almanya’nın Nymburk şehrinde bulunan Nymburk hastanesinde şef muavini olarak görev yaptı.  Almanya’da bulunduğu sürede 1977 yılında Bünyanlı hemşerisi Eczacı Necmiye hanımla evlendi.

1982 yılında Türkiye’ye dönen Erdal Mutlu kısa bir süreliğine Erciyes Üniversitesi Acil Servisinde görev yaptıktan sonra yeniden Kayseri SSK Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başladı. 4 yıl burada görev yapan Mutlu, buradan ayrıldıktan sonra uzun süre Özel Ömür Hastanesinde kurucu  üye olarak görev yaptı. Ömür hastanesi kapandıktan sonra çeşitli özel hastanelerde çalışan Mutlu halen Özel İbni Sina hastanesinde görev yapmaktadır.

Mehmet Erdal Mutlu, Fırat Mutlu ve Deniz Özer isminde iki çocuk babasıdır.

Hasan YÜKSEL

Hiç yorum yok: