Yaklaşık 2000 dekar alan üzerine damızlık holstein süt
sığırı yetiştiriciliğinin yapıldığı tesislerdir. Arazinin 500 dekarı tesisler için ayrılmış olup, 1500 dekarı da tarımsal
faaliyetlere ayrılmıştır. 3 etaplı tesis olarak düşünülen projenin şimdilik 1. Etabı tamamlanmıştır. Tüm etaplarda 35 bin metrekarelik kapalı tesislerin her biri 1750 sağmal hayvan
kapasiteli olarak planlanmıştır. 15 bin metrekarelik diğer kapalı alan ise 1500 düve kapasiteli damızlık düve yetiştiriciliği
alanını oluşturmaktadır.
Tamamlanan süt sığırcılığı tesisleri içinde; idari bina,
nizamiye, yemekhane binası, kantar, sağmal hayvanların ahırları ve gezinti bahçeleri,
totary sağımhane, kuru dönem ahırı,
doğumhane, yeni doğan ve buzağı büyütme üniteleri, hastane binası, ot depoları,
silaj çukurları, silolar ve gübre havuzları yer almaktadır. Üretilen süt, ağız
sütü ve antibiyotikli sütlerin ayrı ayrı sağıldığı ve depolandığı üç ayrı sağım
hane bulunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder