29 Mayıs 2016 Pazar

VURAL ÇOŞKUN


Bazı kişilerce Toramanlı Hacı bazı kişilerce de Kepiçli Hacı diye bilnen, 1950 ile 1969 yılları arasında ilçemizde nadir yapılan, eskinin özenle bakılan mesleği celepçilik (sürekçilik, hayvan tüccarlığı) ile uğraşan, ilçemiz ve köyleri tarafından herkesçe bilinen, 1970 li yıllarda kısa bir dönem Almanya’da kaldıktan sonra Kepiç Köyü’nde çiftçiliğe başlayan, yaptığı işleri en güzel yaparak çevresindeki insanlar tarafından örnek alınan, ilçede ve bütün köylerinde sevilen ve sayılan bir babanın ve Kayapınar Kasabasından Boraze Ailesi’nin kızı Abide Coşkun’un oğludur.

      Vural Coşkun, 12.05.1964’te Küçük Toraman’da doğdu. Annesi Abide babası Ahmet Coşkun’dur. İkisi de Küçük Toraman’dan (Kayapınar Kasabası) olup buranın en geniş ve sevilen ailelerindendir. Aileye Kepiçli de denilmesinin sebebi 1966 yılında Kepiç’de bulunan akrabasının bakımı için Kepiç köyüne taşınmalarıdır.

        Vural Coşkun 1984 yılında kendisinin ilkokul arkadaşı, aynı zamanda ilkokul öğretmeni Ahmet Adıbelli’nin kızı olan Suzan Adıbelli ile evlenmiştir. Bu evlilikten 5 kızı 1 erkek çocukları olmuştur. İlk çocukları olan Nadiye Coşkun bilgisayar öğretmeni olarak İstanbul’da görev yapmaktadır. Abide Coşkun, Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olup eğitimine yüksek lisans yapmakla birlikte Boğaziçi Üniversitesi’nde asistan olarak çalışmaktadır. Duygu Coşkun, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği 4.Sınıfta okumaktadır. Damla Coşkun Erciyes Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3.Sınıf öğrencisidir. H.Ahmet Coşkun, Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisidir. En küçük çocukları Yağmur Coşkun ise Merve Koleji 5.Sınıf öğrencisidir.

          Vural Coşkun’un babaannesi Felahiye’nin Darılı köyünden olup bu köyün en geniş ailesi olan Karadavutlar’dandır. Büyük babaannesi Felahiye’nin Büyük Toraman beldesindeki Seçer ailesindendir. Hanımının annesi ise Felahiye’nin Silahtar Köyünden olan bu yörede sevilen Halil Hoca’nın kızıdır.

Vural Coşkun, ilkokulu Kepiç Köyünde, ortaokulu Kayseri 50.yıl Dedeman Ortaokulunda okuduktan sonra Felahiye Lisesi’nden de mezun olmuştur. Lise yıllarında bazı sporlarla ilgilenmiş, özellikle de atletizmde hem ilçe hem de Kayseri’de ferdi başarılar elde etmiştir. Aynı yıl sınava katılarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümünü kazanmıştır. Üniversiteye bir süre devam ettikten sonra babasının büyük çapta çiftçilik yapmasından dolayı eğitimini yarıda bırakmış, babasıyla birlikte çalışmaya devam etmiştir. 25 yıl gibi uzun bir zaman diliminde Kepiç Köyü’nde güzel dostluklar kurarak ikamet etmiştir.

       Vural Coşkun 1998 yılında Felahiye İlçesinde gübre, kömür, hububat alım satımıyla esnaflığa başladı. Yaptığı iş Felahiye’de tek oluşundan dolayı 9 köy 2 belde ve ilçede herkes Vural Coşkun’u yakınen tanır. Vural Coşkun’da ilçenin bütün vatandaşlarını tanımaktadır. Ayrıca Vural Coşkun her köyden ve beldeden yanına birer kişi alarak 10 kişi ile Felahiye’de Toprak Tahlil Labaratuvarını kurmuştur. Şu anda da faaliyette olan labaratuvar Türkiye’nin en başarılı sonuç veren labaratuvarlarındandır.

        Felahiye Belediyesi yolcu taşıma işini özelleştirme kararı aldıktan sonra ihaleyi alan Vural Coşkun Felahiye Turu kurmuştur ve köylerdeki minibüsçülük yapan kişileri, taşıma işi için Felahiye Tura kazandırmıştır. Bu sayede insanlarla diyaloğunu bir kat daha arttırmıştır.

        Vural Coşkun’un S.S. Felahiye Minibüs ve Kamyoncular Taşıma Kooperatif Başkanlığı döneminde kooperatifin yeniden ayağa kalkmasındaki ve muntazam bir şekilde çalışmasındaki emekleri görmezden gelinemez.
   
         Vural Coşkun Felahiye ve köylerinde yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlerin hiç birine kayıtsız kalmamış, maddi ve manevi desteğini de esirgememiştir. Bir dönem Felahiye Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde hayırsever vatandaş olarak görev almıştır.

         Vural Coşkun Felahiye ve köylerinin en büyük çiftçisidir. Arazi ekimini uzun yıllar boyunca düzenli yapmasından dolayı ilçe merkezindeki esnaf dükkanı, çiftçi danışma merkezi gibi de faaliyet göstermektedir. Deneyim ve tecrübelerini diğer çiftçilerle paylaşmaktadır. Kendisi emekli olmasından dolayı vakti buna müsaittir.

         Vural Coşkun anlatılan bu faaliyet ve imkanlarının yanında sade ve gösterişsiz bir şekilde inancını inandığı şekilde yaşayan, dini vecibelerini ve hac görevini de yerine getiren bir kişiliğe sahiptir.

Hiç yorum yok: