10 Ocak 2017 Salı

VOLKAN KAYAR


VOLKAN KAYAR (1969 -     )


07.10.1969 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi Tekin Kayar ile Öğretmen Sıdıka Jale Kayar’ın evlatları olarak Kayseri’de dünyaya geldi. Bünyan’ın meşhur simalarından Abdullah Kayar ve Halit Erol (Dayıbey)’ un torunudur.

Kayseri’de ikamet ettikleri için İlkokula 1975 yılında Ahmet Baldöktü İlkokulu’nda başlamıştır. Buradan 1980’de mezun olan Kayar, ortaokula 1980 yılında Fevzi Çakmak ortaokulunda başladıktan sonra liseye de aynı okulun lise kısmında devam etti. 1983 yılında Fevzi Çakmak Lisesinden mezun oldu. Girdiği sınavlar sonucunda iyi bir başarı elde eden Kayar 1986 yılında Hacettepe Tıp Fakültesini kazanarak burada eğitime başladı. 1995 yılında doktor adayı olarak buradan mezun oldu. 2001 yılında hayatını Özlem Hasbahçeci ile birleştirdi. Yine aynı yıl İstanbul Maltepe Zırhlı Tugayında Askerlik görevini bedelli olarak yerine getirdi. 2002 yılında, ihtisas yaptığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde Ortopedi Ve Travmatoloji dalından uzmanlık aldı. 2002–2004 yılları arasında Muğla’da Yücelen Hastanesi’nde görev yaptıktan sonra Kayseri’ye döndü. Kayseri’de Sevgi ve Dünyam hastanelerinde görev yaptı. Şu anda halen Özel Magnet Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Volkan Kayar, Bünyan’da yerleşik olmamasına ve Bünyan’da okumamış olmamasına rağmen, Bünyan’a olan sevgisinden, çocukluğunda ve gençliğinde yaz aylarının büyük bir bölümünü Bünyan’da geçirmiştir. Burada edindiği birçok arkadaşı ile birlikte her Bünyanlı gibi yüzmeyi Başgöl, Danayutan ve Yukarı Havuzda öğrendi. Rahmetli amcası Cengiz Kayar’ın oğlu Ömer’den eşeğe binmeyi ve düşmeyi öğrendi. O zaman çok hoşlanmasa da, bugün özlem duyduğu kaysı çırpmayı, toplamayı ve Meysu’ya satmayı öğrendi. Bugün bile Bünyan’a olan özlemi devam eden Kayar hiç değilse yaz aylarını memleketinde geçirmenin hem fiziksel hem kişisel gelişiminde önemli rol alacağını düşünmektedir.  

Kayar Bünyan’ın meşhur simalarından dayısı Av.Şerif Sümer Erol’un etkisiyle müziğe büyük bir ilgi duymuş, bu ilgiyle ud ve klarnet çalmayı öğrenmiştir. Halen CHP üyesi olan Kayar Umut Çınarı isimli Kadın ve Çocuklara Yardım Derneği’nin kurucularındandır. Sağlık çalışanları arasında “Baba” lakabıyla anılmaktadır.    

Volkan Kayar, 2002 doğumlu Gönenç ve 2007 doğumlu Cantekin adında iki oğul babasıdır.

Hasan Yüksel.

Hiç yorum yok: