10 Haziran 2019 Pazartesi

MEHMET KORKMAZ (1961 - )


O6.09.1961 yılında Hasan ve Lütfiye Hanım’ın 8. Çocuğu olarak Bünyan’da dünyaya geldi. Bünyan’da Paşa Efendiler olarak tanınırlar. Çocukluğu Bünyan’da geçti.  İlk eğitimine Atatürk İlkokulunda başladı. Buradan 1972 yılında mezun oldu. Aynı yıl Bünyan Ortaokuluna ve daha sonrasında Bünyan Lisesine devam etti. Bünyan Lisesi’nden 1978 yılında mezun oldu.  Mezun olduktan sonra dört ay Ankara’da kaldı.

Korkmaz Ankara’da iken 1979 yılında o dönemde adı “Kayseri Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi”  olan Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. O dönemdeki siyasal olaylar nedeniyle okula gecikmeli olarak 1980 yılında,  6 ay sonra başlamak zorunda kaldı. 1983 yılında buradan mezun oldu. Üniversiteyi okurken, 1981 yılında Camii Kebir mahallesinden Yalçın Kaşıkçı’nın kızı Fatma Hanımla hayatını birleştirdi. Okulda okurken babası çiftçi olduğu için çoğunlukla yaz dönemlerinde babasının işlerine de yardımcı oldu.  Üniversiteyi tamamladıktan sonra 1984 – 1986 yılları arasında Malatya 2. Ordu’da Yedek Subay olarak askerlik görevini ifa etti.

Korkmaz askerden döndükten sonra 1986 yılında Antalya Sümerbank’ta işe başladı. Babasının rahatsızlanması üzerine işinden istifa ederek Bünyan’a dönmek zorunda kaldı.  Bünyan’a döndükten sonra babasıyla birlikte çiftçiliğe devam etti.  Çiftçilik yaparken bir yandan da boş durmayarak çeşitli kurumların sınavlarına girdi. Teknik öğretmenlik sınavını kazanıp atanmayı beklerken, Sağlık Bakanlığı’nın sınavını da kazandığını öğrendi ve burada işe başlamayı tercih etti. İlk olarak Sağlık Bakanlığı İzmir 3 no’ lu Bölge Depo ve Tamirhane Müdürlüğü’nde Elektronik Mühendisi olarak 11.01.1989 tarihinde göreve başladı.  31. Mart 1990 yılına kadar burada çalıştıktan sonra Kayseri’ye tayinini istedi.  Kayseri’de 10 no ‘lu Donatım Bölge Müdürlüğü Tıbbi (Medikal) Cihazlar Bölümü’nde Elektronik mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1994 yılına kadar burada görev yaptıktan sonra Kayseri Devlet Hastanesinde Teknik Bakımdan Sorumlu Elektronik Mühendisliği görevini yürüttü. 1999 yılında yapılacak olan Mahalli seçimlerde aday olabilmek için bu görevinden istifa etti.

Korkmaz 1999 yılında MHP’den Bünyan Belediye Başkan aday adayı oldu ve 4 aday içerisinden seçilerek, MHP’den Bünyan Belediye Başkan Adayı oldu.  Yapılan seçimler sonucu siyasi rakiplerini geride bırakarak Bünyan Belediye Başkanı oldu ve 26 Nisan 1999 yılında Belediye Başkanlığı görevine başladı.

Belediye Başkanlığı döneminde insana saygı, sevgi ve kaliteyi amaç ve hedef edinerek göreve başladı.  Bünyan’ın birçok sıkıntısını gidermek için göreve geldi fakat iktidarın üçlü koalisyondan oluşması ve 2001 yılındaki ekonomik kriz nedeniyle birçok sıkıntı yaşadı. Bünyan için yapmayı düşündüğü birçok şeyi bu sıkıntı nedeniyle yapamadı.  İlk icraatlarından biri belediyenin gelir gider bütçesini dengelemek oldu.  Bu amacını yerine getirmek için Bünyan Belediyesinin ve şirketlerinin birçok borcunu ödeyerek gelir ve gider bütçesi arasında dengeleme yaptı. O dönemde Belediyenin dışarıya yaptırdığı birçok işin belediye bünyesinde yapılabileceğini kanıtladı ve yerine getirdi. Kendi partisini de karşısına alarak Bünyan’da yapılan birçok çıkar işlerinin önüne geçmeye çalıştı.

Belediye Başkanlığı döneminde Bünyan Belediyesi’ne gelir sağlayacak olan, Belediye Anonim şirketinin uhdesinde Tarım İşletmesini kurdu. Bünyan’da ilk konteynerle çöp toplama sistemini getirdi. Bu sisteme yönelik olarak ilk etapta Bünyan Belediyesi’ne ihale ile satın alarak 2 adet çöp toplama kamyonu ve 300 adet çöp konteynerini getirtti. İkinci bir ihale ile 150 adet çöp konteyneri daha satın alındı. Bünyan’ın çöp sorununu hallettikten sonra Bünyan’ın fen işleri ile ilgili olarak birçok işe el attı. Bünyan’da ilk defa 2 adet Fatih Damperli kamyon ve 1 adet Kazıyıcı ve Yükleyici kepçenin alınmasında öncü oldu.  Bünyan’da o dönemde sorun olan ve birçok su gitmeyen eve su gitmesi için problemleri çözmeye uğraştı ve bu konuda başarılı oldu. Bünyan’a itfaiye araçlarını ve birkaç belediye otobüsünü daha kazandırdı.  Ayrıca Cenaze yıkama işlerini kolaylaştırmak için Bünyan’a ilk şofbenli cenaze yıkama aracını ve Cenaze taşıma aracını kazandırdı.  Belediye çay bahçesini düzenleyerek burada Bünyan’a hizmet verecek olan lokantayı yaptırdı.  Lokanta’nın üzerine de dışarıdan gelecek olan misafirlerin konaklayabileceği bir misafirhaneyi inşa ettirdi.  Yeniden düzenlenen çay bahçesinin adı da “700. Yıl Osmanlı Çay Bahçesi” oldu.

Korkmaz’ın yaptığı hizmetler bunlarlada kalmadı. Tepe Dibi’nde bulunan belediyeye ait yeri adeta bir atölyeye çevirdi ve Bünyan Belediyesine ait otobüslerin ve araçların yeniden tadilatı ve boya işleri burada belediyenin imkânları ile yapıldı ve dışarıya para aktarılmamış oldu.  Korkmaz, Bünyan’da Canlı Hayvan pazarının kurulmasını sağladı ve bu amaçla seçilen Bünyan Belediyesi mülkiyetindeki arazi üzerine hizmet binaları inşa ettirdi. Kurulan pazarın arazinin tüm duvarlarının ve hizmet binalarının inşaatının Belediye’nin imkânları ile yapılmasını sağladı.  Bünyan Belediye Otobüs şirketini yeniden düzenledi.  Bünyan’da ilk defa sıcak asfaltlama işlerinin yapılmasını sağladı. Belediyeye ait büz ve parke sistemini faaliyete geçirerek Belediyenin imkânları ile büz ve parke üretilmesini sağladı. Cami-i Cedit Mahallesi’nin alt yapı işleri ve Bünyan’da bulunan birçok okulun tüm alt yapı işlerinin yenilenmesini büyük gayretle sergiledi. Çarşı merkezinde bulunan Namık kemal İlkokulu’nun bahçesini cenaze toplanma alanı olarak yeniden düzenledi.

2003 yılında ilk defa Bünyanlılar Zirvesi’nin gerçekleşmesini sağladı.  Zirvede Bünyan’a nasıl bir hizmet sağlanacağı ve Bünyan’ın nasıl kalkındırılacağı yönünde kararlar alındı.  Ayrıca Türkiye’nin her tarafında bulunan Bünyanlıların kaynaştırılması amaçlandı.  Döneminde Pancar Bölge Müdürlüğü’nün ve Bağ-Kur Bölge Müdürlüğü’nün Bünyan’a getirilmesinde büyük katkıları oldu.

Korkmaz belediye başkanlığı döneminde 2002 yılı Kasım ayında yapılan seçim sonuçlarına göre partisinin üye kayıtlarını yenilemek amacıyla silmesi sebebiyle 2003 yılı Nisan ayına kadar Bağımsız olarak Belediye Başkanlığını yürüttü. Nisan 2003 yılında AKP’ ye geçti ve görevini bu parti bünyesinde yürüttü.  31 Mart 2004 yılında yapılan mahalli seçimler sonucunda görevini rahmetli Ahmet Yaşar Toktaş’a devretti.  Bu arada 2.5 yıl içerisinde belediyenin bir çok borcunu ödeyerek neredeyse borçsuz bir belediyeyi devretmiş oldu.

Korkmaz belediye başkanlığı görevinden sonra 12.05.2014 yılında yeniden Kayseri Devlet Hastanesi’ndeki eski görevine döndü. Burada görevini Teknik Sorumlu olarak devam ettirdi. Aynı zamanda 2007 yılından itibaren Sağlık Bakanlığına bağlı olarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda, Tıbbi Cihaz Denetçisi olarak görev yaptı. Emekli olmadan önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Teknik Hizmetlerden Sorumlu Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.  31. 03.2016 yılında emekliğe ayrıldı. 

Mehmet Korkmaz sırasıyla Burcu, Nimet Ebru, Hasan ve Meltem adında 4 çocuk ve 7 torun sahibidir.

Hasan Yüksel

Hiç yorum yok: