17 Aralık 2019 Salı

MEHMET CEM BOZKURT (1969 - )



18 Haziran 1969’da Bünyan’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da dedesi İbrahim Eren’in yanında kalarak tamamladı. Öğrencilik yılları boyunca yaz tatillerini ailesinin bulunduğu Bünyan’da geçirdi. Bu dönemde, babası Sadettin Bozkurt’un ortağı olduğu Ülkü Kitabevi’nde çalışması, okuma alışkanlığının gelişmesini sağladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1994-1996 yılları arasında Kayseri ili Pınarbaşı İlçesi’ne bağlı Pazarören Sağlık Ocağı’nda pratisyen hekim olarak görev yaptı. 1996’da, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda askerlik görevine başladı. 1997’de, eğitim döneminin ardından görev yaptığı Şırnak’ta Tabip Üsteğmen olarak askerliğini tamamladı.

1998 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda asistan olarak göreve başladı ve 2001 yılında uzmanlık eğitimini tamamladı. Aynı yıl Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2009’da doçent oldu. 2005-2013 yılları arasında Anatomi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

2013 yılında Kırıkkale Üniversitesi’nden ayrılarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde göreve başladı. 2014’te profesör unvanını aldı. Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış makaleleri, kitap çevirileri ve özellikle tıpta uzmanlık sınavına hazırlanan adaylar için hazırladığı çok sayıda Anatomi kitabı bulunmaktadır.

Mehmet Cem Bozkurt, İngilizce öğretmeni Sevgi Bozkurt ile evlidir.    

Hiç yorum yok: