11 Mart 2017 Cumartesi

MEFHARET ARAR KİRACIOĞLU (1949 - )


İbrahim Bey Mahallesi'nden Hacı İbrahim Arar ve Makbule Arar’ın üçüncü evladı olarak 1949 yılında Bünyan’da doğdu. Babasının görevi nedeniyle Bünyan’da okumadı. Babası Kayseri İl Özel İdaresindeki görevi nedeni ile İlk eğitimine 1955 yılında Kayseri Ahmet Paşa İlkokulu'nda başladı.1961 yılında buradan mezun olan Kiracıoğlu, ortaokulu Kayseri Kız Ortaokulunda okuyarak 1964 yılında buradan başarı ile mezun oldu. Aynı dönem içerisinde mezun olduğu okulun Kız Öğretmen Lisesi'ne devam eden Kiracıoğlu, 1967 yılında buradan mezun olarak öğretmen oldu.

İlk görev yeri olarak Erkilet Çevril köyüne atandı. Bir yıl burada görev yaptıktan sonra 1968 yılında Kayseri'de banka müdürü olan Ekrem Kiracıoğlu ile evlendi. 1969- 1971 yılları arasında Hacılar İlkokulu'nda 2 yıl süreyle görev yaptı. 1972 yılında Kayseri Merkez Atatürk İlkokulu'nda bir dönem öğretmenlik yaptı. Eşinin tayini nedeniyle buradan Kırşehir'in Mucur ilçesine tayin oldu. 1974 yılına kadar burada görev yaptı. Aynı yıl tekrar Kayseri merkez Cumhuriyet İlkokulu'na tayin oldu. Buradan da Adana Vehbi Necip İlkokulu'na tayin edildi. Eş durumu nedeniyle 1978 yılına kadar burada görev yaptıktan sonra tekrar Kayseri'ye tayin oldu. Kayseri Safa İlköğretim Okulu'nda 1992 yılına kadar görev yaptıktan sonra emekli oldu.

Rahmetli babasının eğitime ve öğretime çok önem vermesi ve kız çocuklarının okumasını çok istemesi nedeniyle,  kendisi de bir eğitimci olarak görev yaptığı bütün bölgelerde özellikle kız çocuklarının  okuyup yetişmesi  için büyük gayretler gösterdi. Yetiştirdiği öğrencilerin ileride çok önemli yerlere gelebilmeleri için büyük gayretler gösterdi ve onların iyi yerlere gelebileceği bir şekilde eğitim verdi.  Verdiği eğitimle aynı zamanda yetiştirdiği öğrencilerin büyük bir sevgi  saygısını kazandı.  Bugün yetiştirdiği öğrencilerin birçoğu çok iyi yerlere gelmişlerdir.. Bu yüzden 1992 yılında emekli olmasına rağmen  bugün hala yetiştirdiği öğrencileri kendisini arayarak ve bizzat ziyaret ederek sevgi ve saygılarını sunmaktadırlar.

Kiracıoğlu emekli  olduktan bir süre sonra Kayseri Rotary Kulübü üyesi oldu. Bunun yanında Türk Kadınlar Birliği üyesi olup aktif çalışmalar içerisinde yer aldı. Aldığı eğitim ve insanlara karşı olan sevgisi nedeniyle insanlara yardım etmek  ve onların hep yanında olabilmek için Özürlü ve Spastik Çocuklar Yaşatma Derneği’nde faal çalışmalarda bulunarak onların yardımlarına koştu. Tüm bunların yanında Kayseri Öğretmenevi yönetim ve denetimi görevinde de bulundu.

Mefharet Arar Kiracıoğlu, iki evlat  sahibidir. Büyük oğlu Oktay Kiracıoğlu, Dicle Üniversitesi Fizik mühendisi olup İstanbul'da Turizm işi  ile uğraşmaktadır. Küçük oğlu Bekir Kiracıoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme mezunu olup  Kayseri Organize Sanayi'nde aile şirketi olan temperli cam üretimi ve strafor imalatı ile uğraşmaktadır.  Mefharet Arar Kiracıoğlu iki oğlundan ikişer kız torun sahibidir. Şu anda torunlarının eğitimi ile vakit geçirmektedir.
Hasan Yüksel

Hiç yorum yok: