1957 yılında Nusret ve Zekiye çiftinin 3. evladı olarak Gergeme’de dünyaya geldi. 1963 yılında ilk eğitimine Gergeme (Doğanlar) İlkokulu’nda başladı. 1963-1964 eğitim döneminde Bünyan Ortaokuluna başladı. Bir yıl Bünyan Ortaokulu’nda okuduktan sonra, ikinci sınıfta Kayseri Kadı Burhanettin Ortaokuluna geçti, ortaokulu burada tamamladı. 1972 yılında Kartal Endüstri Meslek Lisesi’ne devam etti. Buradan 1975 yılında mezun oldu.
Muzaffer Hançer Endüstri Meslek lisesinden mezun olduktan sonra Kayseri Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümüne yerleşti. Meslek yüksekokulunda okurken 1978 yılında hayatını Hayriye Hanım ile birleştirdi. Hançer meslek yüksekokulunda iki yıl okuduktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü okumaya başladı. Buradan 1984 yılında mezun oldu. Okulunu bitirdikten sonra ilk iş olarak askerlik görevini tamamlamaya karar verdi. 1985 yılında kısa dönem olarak Isparta’da askerliğini tamamladı.
Hançer askerlik dönüşü iş hayatına atıldı ve kendi şirketini kurdu. Cumhuriyet Mahallesinde kurduğu Se-Ta Elektrik İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Ltd . Şirketi ile Elektrik Taahhüt ve Proje işlerini üstlenerek Kayseri’de önemli işlere imza attı. Genel olarak TEDAŞ, DSİ ve İller Bankasının projelerini yürüttü. 1996 yılında Refah Partisi Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1999 yılında Bünyan’da yine aynı partiden İlçe Meclis Üyeliği yaptı. Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra bu görevi Fazilet Partisine geçerek devam ettirdi. Fazilet Partisinden sonra da bu göreve 2009 yılına kadar Ak Parti’de devam etti. Belediye Meclis Üyeliği boyunca, Çağlayan İlkokulundan Gergeme İlkokuluna kadar olan Kayabaşının imara açılması için proje sundu ve imara açılmasını sağladı. Yine aynı dönem içerisinde Bünyan’da yerleşim yerlerinde bulunan ahırların yerleşim yerlerinden en az 500 metre uzağa taşınması için proje sundu ve kabul ettirdi.
Hançer kendi işleri ve siyasetin yanı sıra Susal Öğrenci Yurdu Dernek Başkanlığını yürüttü. Aynı zamanda Diversity Derneği ile Afrika’da kurak ve temiz su ihtiyacı olan bölgelerde “Ab-ı Hayat” adlı su kuyusu açma ve kurban kesme projelerinde yer aldı ve katkı sağladı. Hançer şu anda Gergemeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin başkanlığını yürütmektedir. Hançer bu dernek vasıtası ile Gergeme’nin geliştirilmesi kalkındırılması ve Gergemelilerin her türlü ihtiyaçlarına karşılık vermeyi amaçlamaktadır.
Mustafa Hançer dört evlat sahibi olup, evlatlarının adı Nimet, Ferhan, Selahattin ve Tahsin’dir.
Hasan Yüksel
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder