15 Haziran 2017 Perşembe

NERMİN HACIPAŞAOĞLU ( 1955 - )


14..10.1955 yılında, Mazhar Hacıpaşaoğlu ve Fevziye Hanım’ın ….. nci evlatları olarak Bünyan’da dünyaya geldi. 1961 yılında ilk eğitimine Namık Kemal İlkokulu’nda başladı.  Ailesinin Kayseri’ye taşınması nedeniyle ilk eğitimini 1966 yılında Sümer İlkokulu’nda tamamladı. Bünyan’a tekrar döndükleri için Ortaokul eğitimine Bünyan Ortaokulu’nda devam etti. Burayı 1969 yılında tamamladı. Aynı öğretim yılında Bünyan Lisesi’nde Eğitime başladı ve 1974 yılında Lisesi’nden mezun oldu.

Hacıpaşaoğlu Bünyan Lisesi’nde iken Bünyan’ın en tanındık simaları olan Çetin Eren, Veli Kılıç, Atilla Dağaşan gibi değerli hocaların elinde yoğruldu. O dönemde Lisenin en aktif öğrencilerinden biri olan Hacıpaşaoğlu, Bünyan’da ilk kez kurulan bando takımında yer aldı.
Eğitim döneminde, tüm yarışmalara, piyeslere ve müsamerelere katıldı.

Lise eğitiminden sonra Kayseri Eğitim Enstitüsünde iki yıl yatılı olarak okudu. Buradan 1976 yılında öğretmen olarak mezun oldu. 1977 yılında öğretmen olarak ilk görev yeri olan Bünyan’ın Süksün Köyü’ne tayin oldu. Süksün’de üç yıl görev yaptıktan sonra, 1980 yılında Bünyan Çağlayan ilkokuluna tayin oldu. Burada beş yıl görev yaptıktan sonra 1986 yılında Namık Kemal İlköğretim Okulu’na tayin oldu. Burada bir yıl görev yapan Hacıpaşaoğlu, o yıl içerisinde evlenerek Kayseri’ye taşındı. Kayseri’de yedi yıl özel okullarda çalıştıktan sonra emekli oldu.  

Öğretmenliği süresince birçok değerli öğrenci yetiştirdi. İlk görev yeri olan Süksün Köyü ise Hacıpaşaoğlu’nu üzerinde önemli bir etki tesir bırakmış, o yıllar anılarında unutamadığı yıllar olmuştur. Emekli olduktan sonra Kayseri’de 6 yıl, 0-6 yaş kimsesiz çocuklar yuvasında gönüllü anne olarak çalışmıştır. Bünyan’da çalıştığı yıllar içerisinde ayrıca yetişkinlere okuma yazma kursu vererek, okuma yazma bilmeyen birçok yetişkinin okur-yazar olmasını sağlamıştır. Bu başarısı Kayseri valiliği tarafından özel takdirname ile ödüllendirilmiştir.

Hacıpaşaoğlu 12 yıl evli kaldıktan sonra eşinden ayrılmış, bu evlilikten çocuk sahibi olamamıştır. Fakat gönüllü annelik yaptığı yıllarda manevi olarak evlat edindiği Emrah adında bir oğlu vardır.
Hasan Yüksel  

Hiç yorum yok: