5 Nisan 2018 Perşembe

ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU (1964 - )



1.1.1964 Yılında Bünyan Sümer mahallesinde doğdu.  İlk, orta ve lise tahsilini Bünyan’da tamamladı. İşletme Yüksek lisans mezunu olarak üniversiteyi tamamladı.

1988’de Kayseri PTT Başmüdürlüğünde göreve başladı. Kayseri’ de görev yaptığı süre içeresinde Sivil Toplum Örgütleri ile düzenli ilişkileri oldu.  Bu çerçevede Kayseri Aydınlar Ocağı’ nda Genel Sekreterlik dahil değişik görevlerde bulundu. Yine bu çerçevede Memur - Sen Konfederasyonuna bağlı ve Haberleşme Hizmet Kolunda faaliyet Gösteren Birlik Haber - Sen sendikası Kayseri Şubesini kurdu.

2009 yılında PTT Genel Müdürlüğü Otomasyon daire başkanlığına yazılım uzmanı olarak tayin oldu.

Gerek Kayseri’de gerekse Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü’ nde çalışırken başta PTT Bank projesi olmak üzere bütün yurtta çalışan bütünleşmiş projelerin yazılım ve yönetiminde yer aldı.

2011 yılı Şubat ayında yapılan Birlik Haber – Sen Olağan Genel Kurulunda Sendikanın Genel Başkanlığı görevine seçildi. Genel Başkanlık görevini yaptığı bu süre içerisinde Birlik Haber Sen’ in 20 yıllık yapısal, ekonomik ve sayısal değerlerini hızla yukarı çıkararak 5.300 üye sayısı ile 2011 yılında devir aldığı Birlik Haber Sen’ i, 2013 yılı Mayıs ayı itibarı ile 13.005’e şu an itibarı ile de 13.500 üye sayısına çıkararak tüm Hizmet Kolunda Genel Yetkili sendika olmasını sağladı.

Bu çerçevede gerek PTT A.Ş ile ilgili, gerekse TRT’ de çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınması ile ilgili Torba Kanununda ve son olarak ta Çalışma Bakanlığı ile yapılan Toplu Sözleşme ile ilgili değişik konularda bir çok kanunun çıkartılmasında öncülük ettim.

Yine Genel Başkanlık süresi içeresin de çalışma hayatına yönelik ve kendi hizmet koluna ilişkin birçok proje hazırlayıp ilgili kurumlara ve AB Bakanlığına verdi. Bunlardan bir tanesi olan “ Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin Azaltılması “ konulu proje halen uygulanmakta olup bu proje kapsamında 01.11.2013 tarihi itibarı ile sendikanın 60 il başkanı İngiltere, Almanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nde araştırma ve inceleme gezisinde bulunmuşlardır.

Bu güne kadar bürokrasiden, Sivil Toplum örgütlerinden edindiği bilgi birikimi ve tecrübesi, yazılı ve görsel basınla olan iyi ilişkilerinden elde ettiği birikimi ile Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında 30 mart 2014 yılı yerel seçimlerinde Bünyan Belediye Başkanlığına aday oldu ve kazandı.

31 Mart 1919 yılında yapılan yerel seçimlerde başkanlık görevini bırakan Gülcüoğlu, 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nden Bünyan Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmuştur.  Gülcüoğlu  orta derecede İngilizce ve Almanca bilmekte olup, mezun olduğu işletme dalında doktora yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır

Hiç yorum yok: