30 Nisan 2018 Pazartesi

YOK HÜKMÜNDE AĞRI DAĞI TIRMANIŞI



Cafer Algül’ün “Yok Hükmünde Ağrı Dağı Tırmanışı” kitabının dizgi ve tasarımı Laçin Yayınları tarafından yapılmış, Bizim Büro Basımevi tarafından basılmıştır. 183 sayfa kitabın 15 sayfası zirve tırmanışını konu alan fotoğraflardan oluşmaktadır. Basım yılı 2013 Ankara.

Üç arkadaşın yaşanmış Ağrı dağına tırmanış hikayesi. Üçünün de umutları, beklentileri düşleri güzel bir akış içerisinde işlenmiş. Ayağından engelli olmasına rağmen, kanadyen koltuk değnekleri ile  zirveleri zorlayan, hedefinde Everest dağı olan Mustafa Kılıçarslan!ın yaşam öyküsünü okumanın zevkini buluyorsunuz. Yine yaşar Kemal’in “Ağrı Dağı Efsanesi”nden etkilenerek yola çıkan ve bu hikayede geçen mevkileri ve yaşanmışlıkları bire bir görmek ve hissetmek için yola çıkan Cafer Algül’ün  yaşadıklarını göreceksiniz. Yine Cafer Algül’ün akıcı anlatımı ile  kendisine ve Mustafa Kılıçarslan’a  yol arkadaşlığı yapan Sevdagül Şentürk’ün hikayesini  buluyorsunuz.

Anlatılmak istenen konunun dışına çıkmadan Ağrı Dağının güzellikleri, İshak Paşa Sarayı, Doğu Beyazıt, yayla hayatı ve yol hikayesi güzel bir dil ve betimleme ile anlatılmış. Okumanızı tavsiye ederim.

Hasan Yüksel

Hiç yorum yok: