27 Şubat 2019 Çarşamba

AYHAN SİCİMOĞLU (1950 - )


Müzik dünyasının usta isimlerinden Ayhan Sicimoğlu aynı zamanda radyocu, televizyon programcısı, iş adamı ve gezgin kimliği ile tanınmaktadır. Şükriye Hanım ve Şahap Sicimoğlu çiftinin evladı olarak, babasının işi gereği 1950 yılında Niğde’de dünyaya gelmiştir. Baba tarafından aslen Kayseri’lidir. Bir ablası ve Amerikada yaşayan bir kız kardeşi vardır. Babası İnşaat mühendisi olarak çalışmış annesi ise zengin bir ailenin ferdidir.

Çocukluğu İstanbul Moda’da geçen Sicimoğlu, Talas Amerikan Koleji Ortaokulu ve Lisesinden mezun olmuş ardından Hacettepe Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesinde Ekonomi bölümünde okumuştur. Lise yıllarında okul orkestralarında görev aldı. Üniversite eğitiminin ardından İngiltere’ye oradan da mod fotoğrafçılığı yapmak için Roma’ya gitmiş, orada İtalyan müzisyen Toni Esposito ile tanışmıştır. 1976 – 1981 yılları arasında Roma’da yaşamıştır. 1981 yılında Türkiye’ye dönmüş, döndükten hemen sonra Erzincan’da askerlik görevini yerine getirmiştir. Askerlik sonrası New York’a yerleşen Sicimoğlu burada 6 yıl babasının tekstil işinde çalıştı. 2006 yılında İstanbul’a yerleşti. 

Türkiye’nin ilk müzik klibi olarak bilinen Heyecanlı isimli klibi yöneten Ayhan Sicimoğlu o dönemde MFÖ ve Galip ile birlikte İpucu Beşlisi isimli grubu kurmuş ve Heyecanlı adlı 45’liği yapmıştır. Grup daha sonra 1970 senesinde dağılmış MFÖ grup olarak devam etmiştir. Uzun yıllar hafızalarda kalan ve tüm müzik severlerin büyük keyif ile dinlediği şarkı Peki Peki Anladık Mazhar Alanson tarafından Ayhan Sicimoğlu’na ithafen yazıldı diye açıklanmıştır.

2006 yılında il solo albümünü çıkardı. Fahir Atakoğlu’nun piyanoları ve arenjeleri eşliğinde çıkardığı albümünü adı “Friends and Family” dir. 2011 yılına çıkardığı ikinci albümünün adı ise “En Estambul”dur. Armando Miranda ve Rodigor Rodriguez’in çeşitli parçalarının yer aldığı albümde, Burcu Güneş, Sibel Tüzün,  Esin İris gibi isimlerde vokal olarak yer almaktadır. 

Müzik dışında iş dünyasında da yer alan Ayhan Sicimoğlu bir ara Tekstil işi ile uğraşmıştır.Son zamanlarda televizyon kanallarında yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği gezi kültür programları yapmaktadır. Bolomberg HT’de Ayhan Sicimoğlu ile Renkler adıyla yurt dışında çeşitli ülkelerde yaptığı bu gezi programları oldukça geniş bir kitle tarafından beğenilip takip edilmektedir. 

Son dönemlerde Latin All Stars grubu ile perküsyon performansları sergileyen Ayhan Sicimoğlu diğer yandan Joy Fm bünyesinde Latin Lovers adlı radyo programını düzenlemektedir. Ayrıca Hürriyet Seyahat gazetesinde her Pazar yazılar yazmaktadır. Kiamore adlı blog sitesinde de yazılar kaleme alıyor.

Kurucu üyeleri arasında yer aldığı Türkiye Sualtı Arkelojisi Vakfı’ nın bir dönem de başkanlığını yürüttü. 

Ayhan Sicimoğlu Portekizce, İspanyolca, İngilizce, İtalyanca ve Fransızca bilmektedir.

Zeynep Sicimoğlu ile evli olan Ayhan Sicimoğlu’nun , Ayşe adında bir kızı vardır. Kızı da kendisi gibi müzikle uğraşmakta olup  opera ve şan sanatçılığı 
yapmaktadır.

Kitapları:
2012 - İstanbul  - Hayalden Gerçeğe Sözden Yazıya (bir çok yazar ile birlikte)
2013- Renkli Masallar
2018 – Hastasıyım

Albümleri: 
2006 - Friends & Familiy
2013 – En Estambul


Hiç yorum yok: