9 Ekim 2018 Salı

MEHMET SEVİM (1981 - )


10 Nisan 1981 yılında Bünyan’ın Bayramlı mahallesinde doğdu. Babası Hasanpaşaoğulları’ndan, Ümit Sevim, annesi Süksünlü Hacıbuğday’ın kızı Sermin Sevim’dir. Ailenin tek çocuğu ’dur. Dört yaşında iken 27 yaşındaki babasını kaybetmiştir. Çocukluğu Bünyan’ın Sağlık Mahallesinde geçen Sevim 1987 yılında Bünyan Atatürk İlköğretim okulunda ilk eğitimine başladı ve buradan mezun oldu.

Annesinin Kayseri’ye taşınıp yerleşmesi üzerine Mehmet Sevim orta öğretimine 1992 yılında Kadı Burhanettin Ortaokulu’nda devam etmek zorunda kaldı. Üç yılın sonunda okulunu bitirir bitirmez Bünyan’da bulunan dedesi Mehmet Sevim’in yanına yerleşti.  1995 yılında Bünyan Lisesine başladı. 1999 yılında buradan mezun oldu. 2000 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazandı. 2004 yılında buradan mezun olduktan sonra fazla bir ara vermeden aynı yıl içerisinde vatani görevini ifa etmeye karar verdi. Vatani görevine Balıkesir’de bulunan Ordu Donatım Bakım Okulu’nda yedek subay olarak başladı ve 1. Ordu Selimiye Kışlasında da 2005 yılında görevini tamamladı.

Sevim askerlik dönüşü ilk iş olarak hayatını Psikoterapist Adalet Sevim ile birleştirdi. Evlendikten sonra Pınar Özel Eğitim Okulu’nda işe başladı. 2008 yılında Bünyan’da ilk olarak kendi imkânları ile Özel Eylül Sevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni açtı. Halen burada kurucu müdür olarak görevine devam etmektedir. Burada Bünyan ve yöresinde bulunan zihinsel ve fiziksel engelli çocuklara eğitim vermektedir.

Sevim Orta Anadolu Özel Eğitimciler Derneği’nin Bölge Sekreterliği görevini yürütmekte olup aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Bünyan temsilcisidir. Seçim çalışmaları sırasında programında olmamasına rağmen önemli bir partinin liderinin Bünyan’ı ziyaret etmesine vesile olmuştur.

Mehmet Sevim Eylül, Karya, ve Güneş adında üç çocuk sahibidir.

Hasan Yüksel

Hiç yorum yok: