10 Mayıs 2019 Cuma

YAŞAR ERTAN (1942 - )


1942 yılında Cami-i Kebir Mahallesi, Örenbayır’da Hüseyin ve Zekiye çiftinin 11. Evlatları olarak dünyaya geldi. Kendisi doğana kadar kendisinden önce doğan bütün kardeşleri vefat etmiştir. Çocukluğu Cami-i Kebirde geçti. İlk Okulu Çağlayan İlkokulu’nda okudu. 1957 yılında buradan mezun oldu.

Bünyan'da ilkokulu bitirdikten sonra Ankara Kuran Kursu Hafızlık Okulu’nda Bünyan’dan arkadaşı Turan Çelik ile birlikte okudular.1962 yılında buradan mezun oldu. 1964 yılında askerlik görevini yapmak için ilk olarak Manisa’daki acemi birliğine teslim oldu. Buradan Gaziler Sıhhiye Taburuna, daha sonra Metris Şoför taburu ve tekrar Sıhhiye taburuna dönerek 24 ay süren askerlik görevini 1966 yılında tamamladı. 1967 yılında Bünyan’a döndü. Aynı yıl ailesinin isteği ile Dizgeme Mahallesi’nden Rüştü Mahallebaşı’nın kızı İntifat Hanım ile hayatını birleştirdi.

1967 yılında Devrişağa Camiinde müezzin olarak göreve başladı. 27 yıl bu camide bilfiil Bünyanlılara müezzinlik ve imamlık yaptı. Görevi boyunca yüzlerce çiftin imam nikâhını kıydı. 1993 yılında emekliğe ayrıldı. Emekliğe ayrıldıktan sonra hac vazifesini yerine getiren Yaşar Ertan halen Bünyan’da emekliliğin tadını çıkartmaktadır.

Hasan Yüksel.

Hiç yorum yok: