15 Şubat 2017 Çarşamba

NAİM YAVUZ (1957 - )


25.07.1957 tarihinde Feruze ve Mustafa (Zıklı Hacıoğlu) ağanın 6. evlatları olarak Bünyan’da dünyaya geldi. 1964 yılında ilk eğitimine Atatürk İlkokulu’nda başladı.1970 yılında buradan mezun oldu. İlkokuldan sonra Bünyan Ortaokulu’na bir süre devam ettiyse de, o dönemde ailesinin maddi sorunları nedeniyle okulu birinci sınıftan sonra bıraktı.

Yavuz okulu bıraktıktan sonra abisinin verdiği sermaye ile Sağlık mahallesinde bakkal dükkânı açarak ticaret hayatına atıldı. İki yıl bu dükkânı işlettikten sonra kapatarak İstanbul’da inşaat işleri ile uğraşmaya başladı. Askerlik dönemi gelene kadar İstanbul’da çalıştı. 1977 yılında vatani görevini yerine getirmek için Burdur Topçu Tugayı’nda temel askerlik eğitimine başladı. Buradan İstanbul daha sonra da Gebze ve Samandıra’ya geçerek 20 ay süren askerlik görevini tamamladı.

Askerlik dönüşü tekrar inşaat işlerine başlayan Yavuz bir dönem de müteahhitlik  işi ile uğraştı. 12 Eylül 1980 yılında hayatını Kösehacılı Ahmet Oğuz’un kızı Nejla Hanım ile birleştirdi. Bu dönemde Bünyan Devlet Hastanesinin tadilat ve montaj işlerini yaptı. Devlet hastanesinin işlerini tamamladıktan sonra, altı ay Libya’da, daha sonra da on dört ay Suudi Arabistan (Mekke) gibi ülkelerde inşaat işleri ile uğraştı. 1986 yılında Türkiye’ye dönüş yaptı. Döndükten sonra Bünyan’da sebze meyve işleri ile uğraşmaya başladı. İlk seyyar olarak bu işe başladıktan sonra yeğeni Ergün Tunçtan ile Köprüde manav dükkânı açtı, ardından hazır giyim işine girdi.

Naim Yavuz Bünyan’a döndükten sonra ki ticaret hayatının on beşinci yılında Bünyan Ticaret Odasının Başkanlığına aday olarak girdi ve seçimleri kazandı. 2001 yılında Bünyan Ticaret odası başkanı seçildikten sonra kendisini bekleyen zorlu bir sınava girmiş oldu. O yıllarda sıkıntılı bir dönemde olan Ticaret Odasının tüm borçlarını yapılandırıp ödeyerek Bünyan Ticaret odasını sıkıntıdan kurtardı. Aynı zamanda özverili çalışmaları ile satın almak suretiyle, Bünyan’a Ticaret Odası binasını kazandırdı, Bünyan esnafının tüm sorunlarıyla ilgilendi.

Halen Bünyan Ticaret Odası Başkanı olan Yavuz, başkanlığı sırasında Bünyan’ın Sanayi sitesine kavuşması için bir proje başlattı ve bu projenin bir an önce hizmete girmesi için büyük çabalar harcadı. Bürokratik sıkıntılar nedeniyle proje ertelenmiş olmasına rağmen 2017 yılı içerisinde projenin temellerinin atılması için her türlü engeli aşmayı başardı. Bu proje mahiyetinde Bünyan’ın girişinde 12.000 metre karelik bir alanı Ticaret Odasına kazandırdı ve projesini hazırlattı.

Ticaret Odası başkanı olarak Bünyan için ikinci bir proje hazırlığı daha başlatan Yavuz, önümüzdeki günlerde bu projenin nihayetlendirilmesi beklemektedir. Odalar Ve Borsalar Birliği ile yürüttükleri bu projede Bünyan’a bir öğrenci yurdu ve bir okul yaptırılması planlanmıştır. Ticaret Odası başkanlığı yanında halen kendi işlerini de idare eden Yavuz oğulları ile birlikte Yavuzhan sigortacılık, Yavuz manav ve nakliye işini birlikte yürütmektedir.

Naim Yavuz; Nilüfer, Oğuzhan, Feruze ve Yaşar adında iki oğlan ve iki kız babasıdır.  

Hasan Yüksel      

Hiç yorum yok: