1 Şubat 2017 Çarşamba

ABDÜLKADİR YALÇIN (1970 - )



Süleyman Yalçın (Hacıbeyler Sülalesi) ve Nurten Yalçın'ın (Şenyüzler’den) ilk evladı olarak 1970 yılında Bünyan’da dünyaya geldi. İlkokula 1976 yılında Namık Kemal İlkokulu'nda başladı. 1981yılında buradan mezun oldu. 1981-1982 öğretim yılında Bünyan İmam Hatip Ortaokulu’na, daha sonrada İmam Hatip Lisesi’ne devam etti ve 1989 yılında buradan mezun oldu.

Lisede okuduğu yıllarda Bünyan Kültür ve Turizm Derneği Gençlik Kolları 2. başkanlığını yaptı. 1979 – 1980 yılları arasında bir kaç arkadaşıyla  birlikte Türkiye'de bir ilk olacak olan, Bünyan Ülkücü Çocuklar Derneğini  kurdular. 1990 yılında vatani görevini yapmak için, Balıkesir  Topçu Okulu Acemi Birliği'ne teslim oldu. Buradan da Ankara Polatlı  Topçu Okuluna geçerek askerlik görevini tamamladı.

1992 yılında askerlik dönüşü babasının iş yerinde çalışmaya başladı. Bu dönemde aralarında rahmetli Sadık Özkul,  Burhanettin Ulusoy, Mehmet Çağlayan, Mehmet Kahraman, Resul Altay’ında bulunduğu bir gurupla birlikte Bünyan’da ilk defa Bizim Ocak adındaki derneği kurdular. 1993 yılında Mustafa Uçar’ın kızı Hatice hanımla hayatını birleştirdi. 1993- 1995 yılları arasında kurucusu olduğu Bizim Ocağın başkanlığını yaptı. Bir dönemde Bünyan Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüttü.1995 yılında amcalarıyla beraber “Yalçın İnşaat ve Turizm Ltd.Şti” kurdu. Şirket kurulduktan kısa bir süre sonra 1997 yılında babasını kaybetti.

Kurduğu şirketin işlerini yürütürken aynı zamanda siyaseti de bir arada yürüttü. Haziran 2006 yılına kadar ocakla, parti arasında köprü vazifesi gördü. 2006 yılında MHP Bünyan İlçe Başkanı seçildi. 2006 – 2010 yılları arasında Bünyan Ticaret odası yönetiminde yer aldı. 6 Mayıs 2007 yılında, Naim Yavuz ile Ticaret Odasının desteğiyle mahalli sanatçılar Recep Alemdar ve Şevket Oruç’un katılımıyla, Bünyan Pınarbaşı piknik alanında Bünyan Birlik ve Beraberlik, (Hıdırellez) şölenini düzenlediler. 2014 yılında amcalarıyla beraber kurduğu şirketten ayrılarak, briket İmalatı, nalburiye,  beyaz eşya (Profilo) bayiliği ve kereste imalatı işlerinin bir arada toplandığı  Kadir Yalçın Yapı Marketi’ni kurdu.

Yalçın MHP İlçe Başkanı seçildikten sonra arkadaşları ile büyük bir özveri ile çalışmış, MHP Bünyan İlçe Teşkilatını kendi partisi içerisinde Kayseri’de en çok oy toplayan teşkilat haline getirmiştir. Bu çalışmaları sayesinde MHP’nin Kayseri’de aldığı belde ve belediyeler içerisinde Bünyan, Güllüce, Karakaya ve Akmescit’i partisine kazandırmayı başarmıştır.

Bünyan Belediye Sporun beş yıl yönetiminde de bulunan yalçın, herkesin yardımına koşması, asker kınalarına, düğünlere derneklere, cenaze törenlerine iştirak etmesiyle İlçede sevilen bir kişilik haline gelmiş ve bu başarısı sayesinde 10 yıl başkanlık görevini yürütmüştür. 2016 yılının Ağustos ayına kadar İlçe Başkanlığı görevini devam ettiren Yalçın, söz konusu tarihte partinin Tüzük Kurultayına gitmesi yönünde imza verdiği için parti teşkilatınca görevden alınmıştır.  Halen kendi şirketinin işlerini idare etmesinin yanında, Hakan Yusuf Altay’la beraber Bünyan’da kendi iş yerinde oluşturduğu Birsen Bayburt Hayır Çarşısı’nda ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışmaktadırlar.

Abdülkadir Yalçın, Nurten Yalçın Işık, Süleyman Yalçın, Alperen Yalçın adında üç çocuk babasıdır.

Hasan Yüksel

Hiç yorum yok: