6 Mart 2019 Çarşamba

AHMET DOĞAN (1961- )

1 Kasım1961 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladı.1983 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1986 yılında Yüksek Lisansını Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. 1992 yılında New York Rensselaer Polytechnic Institute Troy’da (MBA) İşletme Yüksel Lisansını aldı. Doktorasını ise 1996 yılında Ankara Üniversitesinde yaptı. Doktora sırasında aynı üniversitenin çeşitli kademelerinde yöneticilik görevi yaptı.

1996 yılında, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe Finansman Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı. İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca serbest muhasebeci mali müşavir ve bağımsız denetçi yetki belgesine sahiptir. 

Gazze’ye 31 Mayıs 2010 tarihinde yardım malzemesi götürürken İsrail askerlerinin saldırısı sonucu Mavi Marmara Gemisi’nde hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın babasıdır

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun daveti üzerine Ak Parti’den Millet vekili adayı olmak için görevli bulunduğu Erciyes Üniversitesinden İstifa etti ve yapılan seçimler sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisinden 25. Dönem milletvekili oldu. Doğan, kısa bir süre sonra tekrarlanan 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmedi. Ocak 2016 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı olarak görevlendirildi. 

Evli ve 3 çocuk babası olan Doğan, İngilizce bilmektedir.

Kitapları:
2011 - Avrupa ile Karşılaşmalar – Altın Yollar
2014 - Neden, Hangi, Nasıl Matematik
2015 – Matematik Yaramazdır – Akıl Yürütme, Mantık ve Matematik 




Hiç yorum yok: