6 Mart 2019 Çarşamba

ÖZKAN ALTUN (1972 - )


09.04.1972 yılında Efe Kadir ve Şükriye Fatma Altun çiftinin çocukları olarak Bünyan’ın Sağlık mahallesinde dünyaya geldi. 1977 yılında Atatürk İlkokulu’na beş yaşında iken başladı.  Buradan mezun olduktan sonra Bünyan Ortaokuluna devam etti. Ortaokul tahsilini tamamladıktan sonra, ablası Kudret Altun’un İstanbul Üniversitesinde öğretim görevlisi olması nedeniyle, liseye İstanbul Şehremini Lisesi’nde başladı. Birinci sınıfı burada tamamladıktan sonra 2. Ve 3. sınıflara Kayseri Lisesinde devam etti ve 1989 yılında buradan mezun oldu. 

Altun Kayseri Lisesi’nden mezun olduktan sonra babasının Köprü’de ve Mersinönü’nde kurulu olan benzin istasyonunda görev alarak ilk ticari tecrübesine adım attı. 1994 yılında Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İşletme Fakültesini okumaya başladı. Buradan mezun olduktan sonra ticari faaliyetlerine devam etti. 1997 yılında kurucu ortak olarak Altun Petrol Ltd. Şti’ni kurdu. 2000 yılında askerlik görevini yerine getirdi. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 2003 yılında Fizik Mühendisi Fatma Altun ile hayatını birleştirdi.

Uzun süre ticaretle uğraştıktan sonra, 2013 yılında Ak Parti’de siyasete başladı.  Aynı yıl içerisinde Siyaset Akademisi kursu aldı. 2014 yılında Bünyan Yavuz Selim Sanayi Sitesi Kooperatif 2. Başkanlığı görevine seçildi. Halen bu görevini yürütmektedir.  2014 yılı seçimlerinde Bünyan’dan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Dört yıl burada görev yaptıktan sonra, görev süresinin tamamlanmasına bir yıl kala 2017 yılında Ak Parti Bünyan 6. Olağan İlçe Kongresi ile Bünyan İlçesi Ak Parti Bünyan İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 2018 Yılı Aralık ayına kadar bu görevi yürüttü. 22 Ocak 2019 tarihinde Ak Parti Bünyan İlçesi Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirildi. 

Özkan Altun, Efe, Efsa ve Asaf adında üç çocuk babasıdır. 

Hiç yorum yok: