19 Temmuz 2013 Cuma

GÜNER DİNÇARSLAN


GÜNER DİNÇARSLAN  (1961 -    )
01 Ocak 1961 tarihinde Bünyan İlçesinde doğdu. İlk öğrenimini  Bünyan Namık Kemal İlkokulunda yaptı. Daha sonra Kayseri Atatürk Ortaokulunu ve Kayseri Sümer Lisesini bitirdi. Ardından Açık Öğretim Fakültesi Kamu yönetimi bölümüne kayıt yaptırdı. Bu bölümü okumaya devam etmekte olup, bir çok dernekte kurucu ve üye olarak çalıştı. İş hayatına özel sigortacılık, halkla ilişkiler ve siyasî alanlardaki çalışmalarla başlamış,  bir dönem Kayseri Kocasinan Belediyesi Meclis üyeliği görevini yürütmüştür.  Bu arada siyasete de atılan Dinçarslan siyasi bir partinin kadın kollarında görev almıştır.

1978'den beri duygu ve düşüncelerini kaleme alan Dinçarslan bu yeteneğini 1980 yılında evlendiği eşine ve daha sonra doğan çocuklarına dahi haber vermeden devam ettirdi. Eşi ve çocuklarının haberi olduktan sonra  33 yıl boyunca yazdığı duygu ve düşüncelerini ilk olarak 2002 yılında “Sevda Duygularını Ellerimle Dokudum” adlı kitabıyla yayınladı. Bir yandan ev işleriyle, bir yandan dernek, siyaset ve işle uğraşan Dinçarslan yayınladığı bu kitabıyla yetinmeyip üç eser daha yayınlayarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Roman yayınlarının yanı sıra yazmış olduğu şiir ve hikayeleri Erciyes, Ece, Çemen, Yeniden Diriliş gibi dergilerde yayımlandı.  2009 yılında yayımladığı “Ve Kar Yağdı Üzerimize” adlı eseriyle Anadolu Yazarlar Birliği tarafından yılın “Kadın Romancısı” ödülünü aldı. 
                                         
Erciyes Şairler  ve  Yazarlar  Derneği  ERŞADER yönetim  Kurulu  üyeliği,  Sokak Çocuklarını Koruma Derneği Genel Başkanlığı, Kayseri Seyyid Burhanettin Derneği Üyeliği ve daha bir çok dernek başkanlığı ve dernek üyeliği görevlerin de bulunmuş, sosyal faaliyetler alanında, etkin görevler yapmıştır. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Cuma Akşamı Şiir Dinletileri, Kayseri/ Talas, Türkiye Şairler ve Yazarlar Birliği, Şiir Dinletileri ve Erciyes Şiir Günleri Etkinlikleri, Kitap Fuarları ve Ramazan Geceleri Şiir Dinletileri ve Kitap İmza Günleri etkinliklerinde de görevler aldı. 

Eserleri:
Sevda Duygularını Ellerimle Dokudum (2002)
Ve Kar Yağdı Üzerimize (2009)
Mucize (2009)
Işk -Ay'a Bakıp Ağlayan Adam (2011)

Hiç yorum yok: