7 Temmuz 2013 Pazar

NESRİN NAS



NESRİN NAS (1958 -   )

Nesrin Nas, 1958 yılında  Bünyan doğmuştur.  Nas,  İstanbul Nişantaşı Kız Lisesinde Orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra.Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Mezun oldu. İngiltere'de Uluslar arası Para Piyasaları ile ilgili etüt ve incelemeler yapmıştır. Türkiye'ye dönerek İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde Doktora Tezini vererek İktisat Doktora ünvanını almıştır.

Çalışma hayatını Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesinde 13 yıl Öğretim Görevlisi olarak sürdürmüştür. Bu süre zarfında ayrıca dünya gazetesinde Ekonomi Danışmanı olarakta hizmet vermiştir. Daha sonra Üniversitedeki görevinden istifa ederek Uluslar arası Finans Kuruluşları Euromoney, DC Gardner ve Emerging Markets'in Türkiye temsilciliği ve Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Danışmanlığını yapmıştır.

1998 yılında Anap İstanbul il başkan yardımcılığı görevine seçilen Nas, 1999 seçimlerinde İstanbul 21. Dönem Milletvekili olarak TBMM’ ye girdi. Plan ve Bütçe Komisyonu, Grup Yönetim Kurulu ve MKYK üyeliği ile 3. olağanüstü kongrenin ardından başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

11 Ekim 2003 günü yapılan ANAP 8. Olağan Büyük Kongresi'nde, Nesrin Nas, 711 delegenin oyuyla Genel Başkan seçilmiş ve Anavatan Partisi'nin 5. Genel Başkanı olmuştur.  Aynı zamanda Türkiye’de siyasi parti liderliği yapan 6. kadın olma ünvanına sahip olmuştur. 25 Kasım 2004’ te Genel Başkanlık’tan ayrılan Nas,  4 Haziran 2007’de Anavatan partisinden istifa etmiştir.

Evli ve bir çocuk annesi olup, İngilizce bilmektedir.

Hiç yorum yok: